Prova på fotboll för ensamkommande flyktingar

Vi upplever att det är svårt för nyanlända att ta sig in i föreningslivet. Det kan bero på att man inte tror att ens språkkunskaper är tillräckliga för att engagera sig eller att man helt enkelt inte vet hur man ska gå tillväga. Därför vill vi TFF – en kraft i samhället ge en hjälpande hand för att underlätta för nyanlända invandrare och flyktingar att engagera sig i föreningslivet som är en viktig del i samhällsgemenskapen.

Vi känner ett ansvar att hjälpa nyanlända invandrare och flyktingar att få kontakt med föreningslivet. Vi kommer under hösten att erbjuda fyra tillfälle att prova på fotboll.

Vi vet föreningslivets betydelse för våra redan aktiva ungdomar inte minst fysiskt och socialt.

Vi vill skapa nya kontakter och bättre möjligheter för våra nyanlända och ensamkommande flyktingar. De behöver känna en tillhörighet och det hoppas vi att vi kan hjälpa till med.

När?
Onsdag 9/9
Onsdag 16/9
Onsdag 23/9
Onsdag 30/9

Var?
Vångavallens konstgräs

Tid
16:00-17:30


Prova på fotboll för personer med funktionsnedsättning

TFF vill vara en förening som är tillgänglig för alla därför kommer vi under hösten att erbjuda prova på fotboll för personer med funktionsnedsättning.

Vid fem tillfällen under september och oktober kommer vi att erbjuda träning på Vångavallen tillsammans med vår lagkapten och assisterande tränare för A-laget Kristian Haynes.

"Fotbollen har varit min stora passion hela livet, jag önskar att alla ska få känna den samhörighet, glädje och gemenskap som jag fått uppleva”.

Vi vill kunna erbjuda samma möjlighet till alla oavsett etnicitet, kultur, kön funktionshinder, religion, sexuelläggning eller social bakgrund. Vi vill under hösten 2015 skapa ett närmare samarbete med handikappidrotten genom att vid fem tillfällen erbjuda prova på fotboll på Vångavallen.

Det krävs ingen föranmälan. Hoppas vi ses på Vångavallen

/Kristian Haynes TFF

Utrustning
Lämplig klädsel (efter väder) för fotboll, skor (gymnastikskor, fotbollsskor) och fylld vattenflaska

När?
Tisdag 29/9
Tisdag 6/10
Tisdag 13/10
Tisdag 20/10
Tisdag 27/10

Var?
Vångavallens konstgräs

Tid
16:30-18:00


Öppen Hall för ungdomar

Vi vill hitta en samlingsplats och aktivitet för ungdomar i Trelleborgs kommun. Spontan idrotten har minskat drastiskt de senaste åren. Det tycker vi är en stor förlust inte bara för våra ungdomar utan för hela vårt samhälle. Genom att erbjuda ett prestationslöst idrottande på fredagskvällar 20:00-24:00 tror vi att vi kan skapa ett intresse för våra ungdomar på en tid som passar dom.

Ordningsreglerna är tydliga för att få vara med, där omtanke, kamratskap och glädje är ledorden. Tillsammans med våra profilstarka och duktiga ledare ska vi skapa en trygg och bra miljö.

Vi gör fotbollen mer tillgänglig för ungdomar. Vid fem tillfälle i oktober och november öppnar vi upp idrottshallar runt om i Trelleborg. Det krävs ingen föranmälan. Man checkar in – spelar – checkar ut. Vill du spela fotboll med profiler från TFF? Hoppas vi ses där!

/Kristian Haynes

När?
Fredagar 20:00-24:00

Var?
23/10 Köpingeskolan
30/10 Fågelbäckskolan
13/11 Serresjöskolan
20/11 Anderslöv
27/11 Smyge