På lördagen vann herrarna sin första match för året - i en träningsmatch hemma mot Ariana FC. Matchen slutade 3-1 till Trelleborgs FF, där alla målen gjordes i första halvlek.

Målen för TFF gjorde Nicolas Mortensen x2 och Fritiof Björkén.

- Vi sa från början att vi är inne i en period på året där resultatet, ja det är inte det absolut viktigaste. Vi vill ta oss framåt i vårt sätt att spela och hålla koll på den fysiska belastningen på spelarna. De målen är överordnade ett resultatmål just nu - men redan nästa vecka så är det tävlingsmatch. Då är det resultatet som gäller, säger Per-Ola Ljung efter lördagens match.

Det skulle som sagt sluta med seger på lördagen, när Ariana FC gästade Vångavallens konstgräs. Dock började allt med straff emot och baklängesmål.

0-1 redan efter några minuter spelade, men där hemmalaget kvitterade snabbt genom Nicolas Mortensen. En nick på ett stenhårt inlägg från Felix Hörberg.

Efter kvitteringen tog TFF ledningen genom Fritiof Björkén, där han petade in bollen från nära håll. Sen gjorde Nicolas Mortensen mål igen till 3-1 precis innan paus. Dessutom hade Nicolas en nick i motståndarnas ribba.

- Alla tre målen, det är fina mål - jättefina mål faktiskt, säger Ljung om målen.

- Det är vi supernöjda med. Sen, det kanske inte är så trevligt, men det hettade till i vissa situationer. Lite onödigt kan jag tycka, men också en laddning - att då får vi bita ifrån lite. Ut med bröstet och så, det finns något positivt i det också. Även om jag helst kanske sett att vi spelat genom hela matchen.

Emellanåt var det lite tjuvnyp från båda håll, det hettade till - och det gula kortet visades.

Trots lite tufft spel emellanåt så ska alla ha klarat sig bra från nya skador. Filip Bohman fick en smäll på foten i andra halvlek, men ska inte vara någon större fara. Othmane Salama tvingades kliva av, men det var ingen skada i sig - utan mer problem med astma.

- Alla verkar ha klarat sig bra från skador. Othmane hade glömt sin astma-grej och fick lite problem med det. Så det blev lite brådis där och han fick kliva av.

- Vi började ju annars denna veckan starkt, med många tillgängliga. Egentligen bara en borta, Abel Ogwuche är ju iväg på landslagssamling. Sen kom det sjukanmälningar på tisdagen och sen på torsdag gick både Eren Alievskis hand och Herman Hallbergs ljumskar, sen på fredagen hackigt och idag match.

Henry Offia tvingades kasta in handduken på matchdag, då han varit sjuk i veckan, kommit tillbaka i träning - men känt sig krasslig igen.

- Offia var sjuk i veckan, tränade lätt igår, men fick bakslag idag. Precis som flera andra spelare haft. Men vi har varit noga med att karensdag och feberfritt, hela den biten.

Provspelande Emmanuel Matthew Ohiobe spelade ungefär halva andra halvlek.

Det blev alltså seger på lördagen i träningsmatchen mot Ariana FC, 3-1. Om en vecka är det tävlingsmatch - borta mot Allsvenska Kalmar FF i Svenska Cupen.

- Lite trassligt i veckan, men nästa vecka är det ju tävlingsmatch. Vi förbereder oss på bästa sätt så får vi se vad den matchen har att ge, avslutar Per-Ola Ljung.

Startuppställning:

Kasper Thiesson Kristenen - Felix Hörberg, Mattias Andersson, Mikko Viitikko, Bödvar Bödvarsson - Mohammed Saeid, Mouhammed-Ali Dhaini, Lukas Minter Wettergren, Fritiof Björkén - Nicolas Mortensen, Filip Bohman.

Avbytare:

Andreas Larsen, Liam Olausson, Tobias Karlsson, Liam Rosvall (P19), Othmane Salama, Emmanuel Matthew Ohiobe (provspelare).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2023-02-11
Kategori: A-lag