Fotograf: Björn Sandberg


Den 23-årige mittfältaren har spelat i Trelleborgs FF sedan barnsben och nu står det klart att hans kontrakt förlängs med 2 år och sträcker sig över 2024.

- Det har varit en tuff vinter med mycket ovisshet gällande min framtid, säger Haris Brkic. Jag ser verkligen fram emot att få dra på mig den blå tröjan igen och göra allt för att nå framgång tillsammans med Trelleborgs FF. Mitt mål är att ta TFF till Allsvenskan och att jag gör det som en bärande spelare i laget.

Haris Brkic debuterade i a-laget säsongen 2017 och den första seriematchen registrerades 2018 då han byttes in i den allsvenska matchen mot BP. Hittills har det blivit 139 matcher i TFF-tröjan, vilket betyder att han är den spelare i dagens trupp som spelat flest matcher i föreningen.

Sportchef Salif Camara Jönsson säger att man ser fortsatt utvecklingspotential i Haris Brkic. Han bekräftar också att det krävdes flera möten innan parterna var överens och kontraktet kunde skrivas på.

- Det har varit en period med många samtal mellan Haris, Per-Ola Ljung och mig som nu utmynnat i en överenskommelse. Ibland tar dessa processer tid, men det har varit bra och öppna samtal som lett fram till att vi har ett kontrakt. Vi är övertygade om att det finns ännu mer att plocka ur Haris Brkic och känner att det är en motiverad spelare som kommer slita hårt för att lyckas tillsammans med övriga laget, säger Salif Camara Jönsson.

Haris Brkic själv ser också vikten av att vara trelleborgare i grunden, och möjligheten att vara ett föredöme för de yngre i staden.
 
- Jag vill vara en förebild för yngre spelare och personer. Barn och ungdomar ska kunna sitta på läktaren och se att det är möjligt att börja som ung i Trelleborgs FF och ta sig hela vägen. Jag är väldigt tacksam över att fortsätta i TFF och stolt över att klubben fortsatt ger mig förtroende. Jag kommer arbeta hårt för att visa att man gjort rätt som tror på mig, både på och utanför planen.


Skribent: Admin
Publicerad: 2023-02-07
Kategori: A-lag