Fotograf: Björn Sandberg

På söndagen gästade damerna Allsvenska Vittsjö GIK i en träningsmatch. En träningsmatch som spelades på ett snöigt Strömsborgs IP i Strömsnäsbruk.

Matchen skulle sluta 3-0 till Vittsjö GIK, där 1-0 gjordes av Jutta Rantala i första halvlek och Clara Markstedt gjorde sedan både 2-0 och 3-0 i den andra. Det tredje målet kom olyckligt sent i matchen, när TFF hade lite tryck.

Vittsjö GIK spelar i Damallsvenskan och har gjort så i elva raka säsonger. Trelleborgs FF är som bekant nykomlingar i Elitettan.

- Vi gör stora framsteg från förra matchen mot Malmö FF, säger damernas tränare Joakim Felldin från bussen hem till Skåne.

- Stundtals så trycker vi ner dem på deras planhalva. Vi är bra kollektivt och det syns att vi jobbat med speluppbyggnaden. Kanske att vi går bort oss lite för enkelt någon gång.

- Vi behöver skapa mer kvalitativa målchanser, men vi har inte riktigt jobbat med det än - så det kommer komma.

Det stod 1-0 till Vittsjö i paus, men med lite flyt kunnat bli kvitterat innan halvtidsvisslan. Man hade även chans på mål i andra halvlek.

- Vi har en trippelchans i första halvlek, där bollen tar i block. Vi är även nära på en kontring, något av det borde kanske ha resulterat i mer.

- Vår speluppbyggnad är bra, det syns att vi jobbat på det som sagt och går framåt.

Mittbackslåset i matchen spelade 90 minuter på söndagen, annars byttes det ganska friskt efter ungefär 65 minuter.

Nästa träningsmatch för damerna är om en vecka - då hemma mot FC Rosengård 1917. Avspark 15:00 på Vångavallens konstgräs.

- Borde bli en annan typ av match, där vi för spelet lite mer. Vi tar steg framåt hela tiden, men vi har fler steg att ta - och kommer ta, avslutar Joakim Felldin.

Startuppställning:

Jennifer Wandt, Ella Degerstedt, Saga Ollerstam, Rio Strand, Matilda Andersson, Hanna Persson, Irmeli Jonsson, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic, Linnea Prambrandt, Elina Lenir.

Avbytare:

Emma Svensson, Emelie Nilsson, Ebba Jahnfors, Tilde Olsson, Alice Egnér, Johanna Lindblom, Clara Rengbo, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2023-02-05
Kategori: A-lag