Fotograf: Björn Sandberg

Det var snöigt och isigt på Ljusseveka konstgräs på lördagseftermiddagen, när herrarna gästade IFK Värnamo - i deras tredje träningsmatch.

Matchen slutade 2-0 till IFK Värnamo där båda målen gjordes i första halvlek. TFF spelade upp sig rejält under matchens gång.

- Två helt vitt skilda halvlekar, säger Per-Ola Ljung från bussen hem till Trelleborg.

Första målet i matchen kom redan efter några minuter spelade. Ett inlägg från höger som Edvin Bezirovic nickade in från nära håll - bakom Kasper Thiesson Kristensen.
20 minuter senare utökades den ledningen till 2-0 efter en lång boll och där IFK Värnamos Jesper Dickman satt bollen i nät.

För TFFs del var det tunt med chanser framåt och hade egentligen inget farligt i första halvlek.

- Märkte ganska snabbt att denna matchen krävde ett annat typ av försvarsspel och vi behövde korrigera. Vi hade pratat om det innan match, men inte utfört det.

- Där fick det bli ett snabbt ställningstagande, antingen lugnt och civiliserat dra spelarna åt sidan och prata med dem. Eller skrika ut över hela planen. Det var en skitjobbig process, men vi tog beslutet att göra det direkt.

- Att ta till sig av det mitt under match är imponerande tycker jag. Grymt.

I andra halvlek var TFF bättre och saker stämde också bättre för gästerna. Första riktiga målchansen skapade också Othmane Salama i början på andra, sen var där bland annat en farlig nick efter hörna av Herman Hallberg.

- Andra halvlek är faktiskt kanon, när vi är bättre och förhindrar, gör motståndarna osäkra och de känner sig otrygga. Vi släpper inte till särskilt mycket heller. Räknade på det, vi borde väl vunnit andra halvlek med en eller kanske två bollar.

- Andra halvlek är vi nöjda med - och där är väldigt mycket som vi kan ta med oss, jobba vidare med. Jätteviktigt för oss.

- Vi ska komma ihåg att det fortsatt är tidigt på säsongen och vi tar steg hela tiden. I övrigt så är det positivt att bygga på med speltid på många spelare idag.

Där var flera stycken som spelade hela matchen på lördagen, sen var där ett gäng som spelade lite över 60 minuter.

Henry Offia kom in i andra halvlek och gjorde därmed sina första minuter på försäsongen.

- Som sagt, andra halvlek är riktigt bra - och det känns lite konstigt att säga när man förlorat med 2-0.

Trelleborgs FF har nu spelat tre matcher på försäsongen, mot Landskrona BoIS, FC Roskilde och på lördagen IFK Värnamo. Om en vecka kommer Ariana FC på besök till Vångavallen.

- Ariana nästa helg, en bra motståndare det också. Vi får möta många olika sorters motstånd och ta små steg på flera olika områden. När cupen och sen serien kommer igång så kommer det visa sig vara viktigt, avslutar Per-Ola Ljung.

Startuppställning:

Kasper Thiesson Kristensen - Felix Hörberg, Mattias Andersson, Mikko Viitikko, Bödvar Bödvarsson - Mohammed Saeid, Herman Hallberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Fritiof Björkén - Othmane Salama, Filip Bohman.

Avbytare:

Andreas Larsen, Nicolas Mortensen, Liam Olausson, Lukas Minter Wettergren, Henry Offia, Aren Alievski, Morris Skog (P19), Emmanuel Matthew Ohiobe (provspelare).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2023-02-04
Kategori: A-lag