Den 23-årige mittbacken Johan Stenmark har skrivit på ett 2-årskontrakt med TFF. Han kommer senast från Kalmar FF vars akademi han anslöt till inför 2018 från moderklubben Kalmar Södra. I Kalmar spelade han 36 allsvenska matcher.

- Jag fick en bra känsla redan från mina första möten med Salif och Peo och det känns väldigt bra att allt är klart. Nu ser jag fram emot att komma på plats och komma igång med laget, säger Johan Stenmark som också säger att han sedan tidigare känner Herman Hallberg från Kalmar-tiden.

- Jag är rätt stor så ute på planen försöker jag utnyttja min storlek i både närkamper och huvudspel samtidigt som jag tycker att jag är spelskicklig. Jag ser verkligen fram emot att representera TFF.

Förutom matcher i Allsvenskan har Johan Stenmark också spelat två U21-landskamper för Sverige men också varit given i de yngre ungdomslandslagen genom åren med bland annat spel i U17-EM.

- I Johan får vi en duktig mittback som jag tycker gjort det bra i sina allsvenska matcher. Vi tror väldigt mycket på honom och med sin storlek har han styrkor i både huvudspelet och duellspelet men precis som många mittbackar i hans ålder också bra med fötterna, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2023-01-30
Kategori: A-lag