Mittbacken Mattias Andersson, 24, som tränat med TFF den senaste tiden, har skrivit på ett kontrakt med Trelleborgs FF över 2024.

- Det här känns fantastiskt kul och det ska bli spännande att ta sig an säsongen tillsammans med TFF. Klubben gav mig möjligheten att komma igång efter min skada i höstas och jag fick möjligheten att komma tillbaka efter ledigheten och i takt med att jag varit här och tränat så känns det som att det har vuxit fram naturligt från båda parter att det blir en fortsättning, säger Mattias Andersson.

Hans senaste klubb var Randers FC i den danska högstaligan där han spelade två matcher under hösten samt hade ett inhopp i Uefa Europa Conference League. Karriären startade annars i Bunkeflo IF för att sedan fortsätta i Malmö FF där det blev spel i de högsta inhemska ungdomsserierna men också i UEFA Youth League innan det blev flytt till Italien och Juventus FC.

Tiden i Italien bjöd på spel i Juventus ungdomslag i både inhemska ligor och UEFA Youth League men senare också en utlåning till FC Den Bosch i den nederländska andradivisionen. 2019 lämnade Mattias Italien och det blev spel i Schweiz och FC Sion där han var kvar fram till sommaren 2022 då han flyttade till Danmark och Randers FC. Men nu är mittbacken som har flertalet ungdomslandskamper på sitt cv där han också representerat Sverige i U19-EM tillbaka på skånsk mark.

- Det kommer bli riktigt härligt att spela framför familj och vänner igen och att ha dem nära under säsongen. Jag har varit många år utomlands men det känns väldigt bra att vara hemma i Skåne igen. I vintras fick jag hjälp med mina ryggproblem och det känns helt kanon nu där jag klarar av mycket större påfrestningar än jag gjort tidigare utan att ha ont efter träning, det är verkligen en befrielse.

- Jag vill ta en ledande roll i backlinjen där jag gärna hjälper laget genom att styra med rösten. Jag ser mig själv som en brytningssäker spelare med styrka i huvudspelet, säger Mattias Andersson.

Salif Camara Jönsson, sportchef, är glad över att kunna addera Mattias Andersson till truppen och säger också att det varit skönt att kunnat följa honom på nära håll under den senaste tiden.

- Det är ingen hemlighet att Mattias haft skadeproblem de senaste åren men att han äntligen hittade rätt hjälp i vintras. Efter att han fick den hjälpen har han kunnat stegra sin träning rejält och han har en glädje där ute på planen igen.

- Som spelare är han en stor och rejäl, men också snabb, mittback med ledaregenskaper som också har ett bra spelsinne vilket han visat under de matcher han spelat med oss den här försäsongen. Han passar bra in i den typen av mittback vi velat addera till truppen så vi är väldigt nöjda, säger Salif Camara Jönsson.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2023-01-30
Kategori: A-lag