Fotograf: Björn Sandberg

Damerna kickade på lördagen ordentligt igång säsongen, med årets första träningsmatch - hemma mot Malmö FF.

Där var ändå många nyfikna som hade letat sig upp till Vångavallen, trots att det blev allt kallare och blötare ju längre matchen led.

Tyvärr slutade matchen i förlust, där gästande MFF tog ledningen i första halvlek. 0-1 blev sedan till slut 0-3, där sista målet kom till precis innan full tid.

- Det första, om man försöker vara lite positiv, så var det väldigt skönt att komma ut på stor plan idag, säger damernas tränare Joakim Felldin direkt efter matchens slut.

- Man får se saker som man inte ser i träning, när man har begränsat antal spelare och yta. Det är väl det första och är väldigt värdefullt för oss.

Gästande Malmö FF tog ledningen tidigt genom Erica Persson Welin. Bara några minuter senare hade hemmalaget boll i ribban.

- Vi tappar ju bollen när vi är på väg fram med spelare. Balansen är inte riktigt på plats och sen är vi osynkade försvarsspelet. Det är väl bara någon minut innan vi har ribbträff också. Lite olyckligt.

- Alla mål vi släpper till idag, ja det kan vara vi som assisterar till dem. Vi ställer till det för oss själva där.

En ribbträff och sen var där perioder då hemmalaget TFF mycket väl hade kunnat få in en boll eller två. Men istället kom både tvåan och trean för gästande MFF, där båda var skott utifrån.

- Synk i hela vårt anfallsspel, finns inte alls - om man ska hårdra det. Vilket inte är så konstigt för vi har lagt fokus på andra saker. Anfallsspel, spel utan boll och generell beslutsfattning kopplat till prioriteringar där är vi långt ifrån var vi kommer vara, säger Felldin.

- Försvarsspelet finns det bitar som sitter relativt okej. Men övergången mellan alla höjder där träffar vi inte rätt.

- Jag var helt övertygad om att saker inte skulle sitta idag, för det hade varit helt sjukt om det gjort det. Sen hade man kanske hoppats att vissa sekvenser hade kunnat lösas med individuell skicklighet, vilket jag kan sakna i vissa fall.

När matchen var slut regnade det för fullt och alla frös på Vångavallen, precis som det egentligen ska vara när det spelas fotboll i januari i Trelleborg.

- Som helhet idag så är det inte en godkänd insats. Men jag är inte särskilt orolig på sikt, säger Felldin.

- 3-0 är alltid för stort, kvittar hur matchen ser ut. Vi bör väl ha gjort nåt mål i matchen faktiskt.

- Är väldigt ointresserad av ett resultat i sig så här tidigt. Vi har tryckt på prestation och det kommer vi göra över hela försäsongen - men prestationen måste även bli bättre. Men sen kan man inte ignorera resultatet.

Där var flera stycken som gjorde sin första match i TFF-tröjan på lördagen. Ella Degerstedt, Hanna Persson, Olivia Strid, Lova Sternfeldt, Linnea Prambrandt, Emelie Nilsson, Johanna Lindblom och då tränaren Joakim Felldin. Dessutom Sejla Smriko som öste in mål för TFF Academy förra året.

Elina Lenir däremot gjorde comeback i TFF-tröjan.

Nästa söndag möter damerna Allsvenska Vittsjö GIK på bortaplan i deras andra träningsmatch.

- Mycket nytt, nya spelare och relationer. Så kommer såklart ta lite tid att sätta allt.

- Det är utmaning att möta Vittsjö liksom. Det är ett tufft lag men vi måste fortfarande göra bra saker.

Vad var du nöjd med idag?

- Jag är nöjd med generellt vårt höga försvarsspel från fast situation. Där tycker jag att vi till och med är nästan bra. Vi har många höga bollvinster på deras ytterbackar och yttermittfältare. Tycker att vi skapar ett visst tryck på offensiva fasta. Jag tycker att vi har en stark målvaktssuppsättning, det är där jag landar spontant - men man ska se matchen på video sen också. Då kommer säkert många saker förändras, avslutar Joakim Felldin.

Startuppställning:

Jennifer Wandt, Ella Degerstedt, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Hanna Persson, Alice Egnér, Olivia Strid, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic, Linnea Prambrandt, Elina Lenir.

Avbytare:


Erika Nykjaer, Emelie Nilsson, Rio Strand, Matilda Andersson, Johanna Lindblom, Sejla Smriko, Clara Rengbo, Irmeli Jonsson, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2023-01-28
Kategori: A-lag