Fotograf: Björn Sandberg


Lördagen bjöd på träningsmatch mot danskt, ovisst motstånd vilket Per-Ola Ljung lyfte i intervjun på FotbollPlay inför matchen. Matchen slutade med förlust efter att TFF haft ledningen i halvtid och resultatet skrevs till 4-2 till hemmalaget. 

- Jag tycker det är helt rättvist att vi har en ledning i paus då vi gör en bra första halvlek. Andra halvlek är mer mixad gällande spelet och det blev också tydligt att vi behöver jobba vidare med både timing i pressaktioner och våra defensiva strukturer, säger Per-Ola Ljung.

Lördagens resa över bron inleddes i uppförsbacke i och med straffmål och underläge efter bara ett par minuter. TFF skulle dock resa sig tämligen omgående. Tio minuter senare kom kvitteringen och det var Mohammed Saeid som satte bollen i nät, framspelad av Bödvar Bödvarsson inför trogna TFF-supportrar på plats.

- Vi började lite ostabilt och tidigt hittades det också en straff mot oss. Vi äter oss dock in i matchen och har bra struktur, positionering och tankar i vårt spel. Det leder också till ett jättefint kvitteringsmål av Mohammed Saeid som fick bollen levererad av Bödvarsson. Hela den sekvensen byggde på bra passningar och beslut, så det är vi nöjda med.

Ytterligare tio minuter senare skulle även ledningsmålet för Trelleborgs FF komma. Domaren blåste straff till bortalaget och Nicolas Mortensen klev fram och gjorde mål för andra matchen i rad. 1-2 stod sig sedan halvleken ut.

- Vi fortsätter att få till bra sekvenser i både det defensiva och offensiva spelet och via en sådan sekvens i det offensiva spelet får vi också en straff som Nicolas sätter. Att han gör mål för andra matchen i rad är naturligtvis skönt för honom och viktigt för en målskytt.

Precis som i den första matchen byttes det mycket i både halvtid och runt minut 60. Ledningen från första halvlek stod sig till den 67:e minuten då kvitteringen kom. Bara minuter senare kom också ledningsmålet från hemmalaget som också utökade sin ledning kort därefter.

- Andra halvlek är som sagt mycket mer mixad med ett öppnare spel och många fler bollbyten. Våra motståndare byter också mycket folk så jag vill inte säga att bytena just i sig påverkade så mycket. Däremot så fick vi signaler om vad vi behöver jobba mer på men det var jag också medveten om redan innan dagens match, säger Per-Ola Ljung.

Nästa match spelas mot allsvenska IFK Värnamo på bortaplan den 4 februari. Avspark då är 14:00.

Startuppställning: Kasper Thiesson Kristensen - Felix Hörberg, Mattias Andersson (provspelare), Mikko Viitikko, Bödvar Bödvarsson - Mouhammed-Ali Dhaini, Herman Hallberg - Kasper Paananen (provspelare), Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid - Othmane Salama

Avbytare: Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Liam Olausson, Lukas Minter Wettergren, Henry Offia, Eren Alievski, Liam Rosvall (P19), Noah Cavander (P19)


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2023-01-28
Kategori: A-lag