Fotograf: Björn Sandberg


Via dubbel speltillhörighet, vilket betyder att han kan representera båda klubbarna, lånas Tom Wassholm ut till Ariana FC i Division 1.

- Jag ser fram emot den här möjligheten, det är en bra miljö att kunna växa som fotbollsspelare och det kommer göra mig mer förberedd för att kunna slå mig in i TFF. Jag har redan gjort träningar med Ariana så jag är övertygad om att det blir enkelt att komma in i laget, säger Tom Wassholm.

För några månader sedan skrev 19-årige Tom Wassholm på a-lagskontrakt med Trelleborgs FF. Då pratade sportchef Salif Camara Jönsson om att spelaren fick en spetsad utvecklingsplan för att ta steg som fotbollsspelare och den kunde till exempel innehålla en utlåning, som i Toms fall just nu.

- En utlåning var planen vi hade tillsammans med Tom när han signerade sitt kontrakt och vi vill att han ska ha stora möjligheter till att spela seniorfotboll. I Ariana kommer han att utvecklas som fotbollsspelare och vi kommer naturligtvis följa honom tätt under året, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF, som också är nöjd med det samarbete klubben nu skapat med Ariana FC.

- Vi har ett så kallat föreningsutvecklande samarbete med Ariana FC vilket gör att vi kan använda de spelare som spelar i Ariana även hos oss. Vi har också möjligheten att ha fler av våra unga spelare i Ariana under året, allt så det ska passa vårt, deras och spelarens behov.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2023-01-06
Kategori: A-lag