Fotograf: Björn Sandberg


Efter säsongen 2022 blev det officiellt att Hans Malmgren inte hade möjlighet att fortsätta sitt uppdrag som huvudansvarig för damlaget i och med utbildningar som saknades för att leda ett lag på elitnivå. Nu står det istället klart att han fortsätter som assisterande tränare i laget som kommer spela Elitettan säsongen 2023.

- Efter ett fantastiskt avslut på förra säsongen är det nu ett nytt år och en ny situation för mig. För första gången ska jag vara assisterande tränare och jag ser fram emot ett väldigt spännande år tillsammans med Joakim (Felldin, huvudtränare), säger Hans Malmgren.

- Det är klart att det var en besvikelse när det väl stod klart att jag inte kunde fortsätta mitt uppdrag som huvudtränare för det här gänget med tanke på min utbildningsnivå men när jag fick frågan och samtidigt satt ner med Joakim växte det fram mer och mer att jag ville fortsätta med den här nya rollen.

Hans Malmgren och Joakim Felldin har jobbat tillsammans några träningar redan och Hans ser fram emot att se vad laget kan bjuda publiken på den här säsongen.

- Jag tror att publiken kommer att få se ett ungt, hungrigt lag som vill spela en offensiv och positiv fotboll. Samtidigt kommer det vara ett lag som vet att det krävs att kunna ställa om och spela ett klokt och aggressivt försvarsspel också. Jag hoppas att trelleborgarna fortsätter att komma och stötta oss, stödet i den avgörande kvalmatchen mot Häcken var otroligt, avslutar Hans Malmgren.

Sportchef Johan Bauer är glad att staben till damlaget nu är helt klar.
- Vi är glada att efter många möten tillsammans med Hans landat i att han går in i rollen som assisterande tränare i TFF Dam. Att laget får möjlighet att fortsätta utvecklas tillsammans med Hans stora kunskap är vi väldigt nöjda med och jag är övertygad om att Hans och Joakim kommer komplettera varandra väldigt bra.

STABEN TFF DAM 2023
Huvudtränare: Joakim Felldin
Assisterande tränare: Hans Malmgren
Assisterande tränare/lagledare: Magnus Säll
Målvaktstränare: Axel Szabo
Fystränare/massör: Robert Prytz
Materialansvarig: Danny Villadsen


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2023-01-06
Kategori: A-lag