Fotograf: Thomas Lönnström, Fotbollsfoto


Nästa spelare att förstärka Trelleborgs FF är högerbacken Olivia Strid som senast kommer från tre säsonger i Elitettan med Jitex BK. Den här säsongen slutade hennes lag på sjätte plats i tabellen och Olivia spelade 25 matcher.

- Jag ser verkligen fram emot att få kliva ut och spela på Vångavallen och det är alltid spännande när större klubbar väljer att satsa på damsidan så som TFF har gjort de senaste åren. Jag tror det kommer bli en både rolig och utvecklande säsong, säger Olivia Strid.

- Jag är en aggressiv högerback som springer mycket under matcherna, mina främsta styrkor är min snabbhet och vilja. Jag försöker också kommunicera mycket under matcherna för att hjälpa mina lagkamrater.

Karriären startade i Lerums IS och efter det har det blivit spel i både Göteborgs DFF och nu senast Jitex BK. Med över 70 matcher i Elitettan är det ytterligare en rutinerad spelare som adderas till truppen trots att hon bara är 22 år gammal.

- Ja, rutinen från elitfotbollen är något jag ska ta med mig in i truppen inför den här säsongen. Det är alltid spännande att vara nykomlingar och jag vet av egen erfarenhet att man verkligen kan skaka om vissa motståndare.

Olivia Strid ansluter till Trelleborg och truppen om ett par månader då hon för närvarande är i Stockholm på grund av hennes studier. Där kommer hon att träna med ett lag för att komma redo till TFF.

- I Olivia får vi in en ytterback med flera säsongerns rutin från spel i Elitettan vilket kommer vara viktigt för oss. Hon är väldigt bestämd och resolut i sitt försvarsspel samtidigt som hon gärna följer med upp i anfall längs kanten och gör poäng, säger Johan Bauer, sportchef i Trelleborgs FF.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2023-01-03
Kategori: A-lag