2022 har precis blivit 2023 och årets inleds med två värvningar till TFF Dam som fortsätter att fylla på truppen. Vi välkomnar Linnea Prambrant, 23, och Lova Sternfeldt, 19, till Trelleborgs FF. Båda två spelade Elitettan för Bergdalens IK förra säsongen.

23-åriga anfallaren Linnea Prambrant, med Skepplanda BTK som moderklubb, har rutin från Elitettan-spel med både Lidköpings FK och Bergdalens IK men har också spelat i Italien för US Lecce.

- Jag ser mig som en spelare som är bra med båda fötterna, bra spelförståelse och som är duktig fysiskt. Jag längtar att få komma ner till Trelleborg för att påbörja arbetet inför kommande säsong. TFF har en framtidsplan som tilltalar mig där de har en grym förening bakom sig både på dam- och herrsidan, säger Linnea Prambrant.

- Vi känns faktiskt inte som typiska nykomlingar, om man ser till vilka spelare som truppen innehåller, utan jag tror att vi kommer visa en bra kvalité på planen. Det jag kommer ta med mig från mina erfarenheter från serien är hur man förbereder sig för de långa bortaresor som är och vilket tempo man kan förvänta sig i matcherna.

Lova Sternfeldt, 19 år, kommer även hon från Bergdalens IK. Moderklubben är Ulricehamns IFK och positionen på planen är central mittfältare. I slutet av 2022 utsågs hon till årets idrottare i hemstaden Ulricehamn där en del av motiveringen var att hennes storspel under hösten var en starkt bidragande orsak till att Bergdalen kunde hålla sig kvar i Elitettan.

- Jag är en hårt kämpande mittfältare där jag tycker att jag både är snabb och har en bra spelförståelse. En annan egenskap jag har är att jag aldrig slutar kämpa utan ger 100% hela tiden, säger Lova Sternfeldt.

- Jag valde TFF för deras vilja och ambition där jag redan efter första träningen kände mig välkomnad och inspirerad. Jag tror verkligen att den här föreningen kommer göra att jag tar nästa steg i min karriär och det gör det inte sämre att det känns som gänget har en väldigt bra sammanhållning. Jag är övertygad om att vi har ett bra lag kommande säsong men Elitettan är full av utmaningar och det krävs att vi är på tå varje match.

Sportchef Johan Bauer fortsätter att fylla på truppen med rutin från elitfotbollen och är glad att duon från Borås-laget fortsätter sina karriärer i Trelleborg.

- Linnea är en forwardstyp vi saknat i och med att hon är väldigt stark i det felvända spelet. Samtidigt är hon en spelare som går väldigt rakt mot mål både med och utan boll och erfarenheten av spel på både hög nivå i Sverige men även äventyret utomlands tror jag kommer bli viktig för oss.

- Lova är en väldigt spännande central mittfältare som var en av Bergdalens absolut bästa spelare under hösten. Hon har en bra blick för spelet samtidigt som hon har bra fart på fötterna och jag är övertygad om att hon kommer fortsätta sin utveckling hos oss.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2023-01-01
Kategori: A-lag