Per-Ola Ljung har en gedigen fotbollsbakgrund både på planen och utanför som tränare. Tränaruppdragen omfattar bland annat Örebro SK, Gais och Helsingborgs IF. Per-Ola har också jobbat inom akademin och skaffat sig vana att fostra talanger. Under de senaste två åren har Per-Ola varit verksam som scout för Trelleborgs FF.

- Per-Ola passar bra in på den profil vi har sökt. Det är en tränare med bred erfarenhet inom olika områden, inte minst som huvudtränare på elitnivå, säger Salif Camara Jönsson, sportchef för Trelleborgs FF. 

- Hans ledarstil är tydlig, han har bra förståelse för spelet och har dessutom en riktig vinnarskalle. Hans två år som scout för oss har satt honom väl in i klubben och hur vi arbetar så övergången till tränarrollen blir kort. Han är väldigt motiverad inför uppdraget.

- Jag ser fram emot att åter kliva in i tränarrollen, säger Per-Ola Ljung. 

- Genom jobbet som scout i Trelleborgs FF har jag mycket god insikt i truppen och klubbens ambitioner. I och med detta räknar jag med att startsträckan blir kort. Jag har varit med på resan som TFF står inför vid ett par tillfällen, och vi kommer starta arbetet med att genomlysa den sportsliga verksamheten direkt. Målet är tydligt – vi ska tillbaka till Allsvenskan, fortsätter Per-Ola.

Per-Ola tillträder tjänsten som huvudtränare med omedelbar verkan.

Tjänsten som scout kommer för närvarande inte att tillsättas.


Skribent: Admin
Publicerad: 2022-12-15
Kategori: A-lag