Fotograf: Björn Sandberg


Mittfältaren Ebba Jahnfors har skrivit på ett nytt 1-årskontrakt med Trelleborgs FF. Ebba kom tillbaka till TFF i somras efter sejour i Kristianstads DFF och AIK.

- Det ska bli kul att få representera TFF i Elitettan och det är bara positiva tankar efter att ha förlängt kontraktet. 2022 blev en fantastisk resa med föreningen och jag är så glad och tacksam över bemötandet jag fick av TFF när jag kom tillbaka efter en tuff första del av säsongen. Nu är jag redo och taggad över att vara med från start i ett lag som jag känner mig hemma i och jag ser fram emot att fortsätta resan med tjejerna i laget, säger Ebba Jahnfors.

- Ebba var en viktig del i att vi tog steget upp till Elitettan och hon kommer bidra med väldigt mycket kommande säsong. Förlängningen av Ebba gör att vi har en stark bemanning på mittfältet vilket krävs om vi ska kunna göra bra ifrån oss som nykomlingar, säger Johan Bauer, sportchef i Trelleborgs FF.

Även målvakten Erika Nykjaer har skrivit på ett nytt 1-årskontrakt med Trelleborgs FF. Erika anslöt från LB07:s allsvenska trupp inför säsongen 2019.

- Det är en skön känsla att ha förlängt med klubben men i och med att jag har barn är det ingen självklarhet då fotbollen tar väldigt mycket tid. Förra säsongen var en av de roligaste jag spelat, mycket tack vare den lagsammanhållning vi har. Även om det blev nervöst i slutet av säsongen tycker jag att vi förtjänar vår plats i Elitettan. Nu väntar en tuff och utmanade säsong både för laget och min egen del men jag är spänd på att se hur vi kan prestera på denna nivå. Jag tycker det är stort att Trelleborgs FF på kort tid lyckats ta upp sitt damlag i Sveriges näst högsta division och det inspirerar förhoppningsvis fler tjejer att satsa på sin fotboll, säger Erika Nykjaer.

- Erika är en bra och rutinerad målvakt som kommer bidra till att det är rejäl konkurrens på målvaktssidan den här säsongen. Hon och Jennifer kompletterar varandra bra och tillsammans med målvaktstränare Axel Szabo tar de steg hela tiden, säger Johan Bauer.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-12-06
Kategori: A-lag