Fotograf: Björn Sandberg


Sportchef Johan Bauer fortsätter att presentera spelare till nästa säsongs damtrupp. De senaste som satt sin signatur på nya kontrakt är Elisa Lang Nilsson och Matilda Andersson.

Lagkapten Elisa Lang Nilsson kom till Trelleborgs FF från IF Limhamn Bunkeflo inför säsongen 2020 och har spelat 49 seriematcher och gjort 28 mål för klubben. Nu har hon skrivit på ett 2-årskontrakt.
- Jag har trivts väldigt bra i klubben sedan min första dag här och eftersom målsättningen alltid varit att gå upp till Elitettan känns det underbart att äntligen tagit klivet, säger Elisa Lang Nilsson.

- Jag har haft ett fantastiskt år med laget där vi fick ihop allting väldigt bra. Klubben har gett mig ett stort förtroende vilket utvecklat mig som både spelare och person. Jag ser fram emot att fortsätta den spännande resa och det första steget nu är att etablera oss i Elitettan. Förutom det vill jag vara en del av klubbens fortsatta utveckling.

I den första kvalmatchen mot BK Häcken skadade Elisa knät vilket gör att det kommer bli en lång rehabilitering för henne. Att kontraktet är skrivet på 2 år betyder mycket för henne.
- Det kommande året hoppas jag kunna fortsätta att engagera mig i allt utanför planen när skadan hindrar mig att bidra på planen. Jag vill stötta laget i Elitettan men också alla ungdomslag i klubben. För mig är det väldigt viktigt att inspirera och stötta unga spelare, jag vet själv hur mycket fotboll har gett mig och vikten av att ha en förebild. Detta är något jag verkligen brinner för.

Mittfältaren Matilda Andersson anslöt till TFF från Borgeby FK inför 2022 och första säsongen i klubben slutade alltså med både serieseger och avancemang.
- Min säsong i TFF har känts väldigt bra. Laget har presterat på topp och vi har haft en enorm inställning hela säsongen vilket jag tror varit nyckeln till framgång. Personligen har jag fått ta en mer offensiv roll än vad jag varit van vid tidigare vilket utvecklat mina offensiva kvalitéer. Det var en självklarhet att förlänga mitt kontrakt.

Matilda Andersson har den här säsongen spelat 17 seriematcher och gjort 3 mål. Med sin rutin från Elitettan kommer hon bli viktig kommande år.
- Jag är otroligt taggad inför nästa säsong. Att få vara med på denna resa tillsammans med det här laget känns jättebra.

Sportchef Johan Bauer är naturligtvis nöjd med båda underskrifterna.
- Det fanns ingen tveksamhet gällande att förlänga Elisas kontrakt. Hon är vår lagkapten och navet i väldigt mycket. Vi kommer stötta henne i rehabiliteringen och ett avtal över 2 år gör att det inte behöver vara någon stress. Vi är övertygade om att hon kommer tillbaka ännu starkare när det väl är dags.

- Matilda är en ung tjej som brinner för sin fotboll och sin personliga utveckling på planen. Hon gjorde en väldigt fin debutsäsong hos oss och vi ser fram emot att fortsätta följa hennes utveckling under 2023.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-11-24
Kategori: A-lag