19-årige Abel Ogwuche kom på lån med köpoption från Tripple 44 FC inför säsongen 2022 och det står nu klart att Trelleborgs FF har utnyttjat köpoptionen och samtidigt kommit överens om ett kontrakt över 2026 som också innehåller ytterligare ett optionsår.

- Abel har visat en stigande utvecklingskurva under hela året och vi har nu kommit överens med hans klubb Tripple 44 om en övergång och sedan också kommit överens med Abel om ett långtidskontrakt i TFF, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.

Salif beskriver samarbetet med Tripple 44 under året som mycket bra och berättar att de varit i Sverige och hälsat på samtidigt som Salif själv åkte till Nigeria för att se hur deras verksamhet ser ut där nere.

- Vi är glada över ett mycket bra samarbete över hela året med Tripple 44 och jag var nere och hälsade på dem för ett litet tag sedan och de visade en väldig uppskattning om hur vi tagit hand om Abel vilket var väldigt glädjande att höra.

- I spelaren Abel får vi in en storväxt mittback med rejäla uppsidor i både luft- och duellspelet. Vi ser en väldigt stor potential i honom men det är viktigt att komma ihåg att han fortfarande har saker utveckla. Vi har haft en bra utbildningsplan för honom den här säsongen precis som vi fortsatt kommer att ha och vi är mycket glada att han kommer fortsätta sin utveckling i Trelleborgs FF, säger Salif Camara Jönsson.

För spelaren själv har det varit ett år med många nya intryck efter att ha flyttat till ett nytt land med ett klimat han aldrig varit i närheten av tidigare.

- Vädret har varit en väldigt stor omställning mot vad jag varit med om tidigare, det är väldigt kallt just nu, säger Abel Ogwuche och skrattar. Han är väldigt tydlig med att visa sin uppskattning mot både klubbledning och lagkamrater för att ha tagit hand om honom under sitt första år långt ifrån familjen.

- Först och främst har Henry Offia varit väldigt viktig för mig. Han och hans familj har tagit hand om mig från första början och han visar upp både Sverige och Danmark för mig, vilket jag är väldigt tacksam över, fortsätter Abel och berättar att det blir resor både till Malmö och Köpenhamn för att hitta på saker utanför fotbollen.

I Superettan 2022 blev det tre starter och fyra inhopp för Ogwuche och det har också blivit spel i både P19 och U21. Att ha kommit till Sverige och Trelleborg på lån för att efter säsongen skriva på ett långtidskontrakt gör honom både glad och stolt.

- Jag har lärt mig väldigt mycket under det här året och jag känner en stor stolthet att ha skrivit på kontraktet. Jag är glad över att Trelleborg vill behålla mig i klubben för en lång tid framöver, det visar att de tror väldigt mycket på mig. Jag trivs otroligt bra i både klubben och staden, det är verkligen mitt hem nu, säger 19-åringen som verkligen vill betona hur glad han är.

Abel Ogwuche är tydlig med att han vill tacka många personer som hjälpt honom det här året. Allt från ledare och ansvariga i Tripple 44 som hjälpt honom till Trelleborg men även personer i TFF så som materialare, lagkamrater och andra personer runt laget.

- Ska jag nämna några personer som varit betydelsefulla under mitt första år här är det ”Zaza” (Simon Amin) och ”Mo” (Mohammed Saeid). De har fått mig att trivas och har hjälpt mig både på och utanför planen. Sedan måste jag rikta ett stort tack till både Kristian Haynes och Salif, de har trott på mig hela tiden och hjälper mig att utvecklas som spelare och person. De hjälper mig när jag är på Vångavallen och de visar att de tänker på mig utanför träningar och matcher eftersom de ringer och kollar så att allt är bra och om jag behöver hjälp med något, säger Ogwuche.

Kontraktet är som sagt skrivet på fyra år med möjlighet till ett optionsår och det betyder att Abel Ogwuche kommer kalla Trelleborg sin hemstad en lång tid framöver.

- Nästa säsong tror jag kommer bli bra för min del. Jag tycker att jag gjorde det bra under mina matcher jag fick den här säsongen och nu är det upp till mig att visa att jag utvecklas mer och får mer speltid. Jag hoppas att både jag och klubben når våra mål, då kommer jag vara väldigt nöjd, säger Abel Ogwuche som också är tacksam för hyllningarna han fått från supportrar under hela året.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-11-17
Kategori: A-lag