Fotograf: Björn Sandberg


Lagbygget inför säsongen i Elitettan fortsätter och de senaste som skrivit på nya kontrakt med Trelleborgs FF är Saga Ollerstam, Edina Filekovic och Rio Strand.

Mittbacken Saga Ollerstam, 24, anslöt till TFF från Borgeby FK inför den här säsongen och gjorde 1 mål på 22 seriematcher. Hon har tidigare spelat närmare 90 matcher i Elitettan för Borgeby FK, Kungsbacka DFF och IF Limhamn Bunkeflo.

- Jag trivs väldigt bra med både laget och föreningen så jag ser fram emot att fortsätta bygga på det vi gjorde den här säsongen. Jag är övertygad om att vi kommer kunna prestera bra på en högre nivå och personligen kommer det bli kul att spela elitfotboll igen och att få göra det i Trelleborgs FF, säger Saga Ollerstam.

- En förlängning med Saga Ollerstam betyder väldigt mycket inför vårt debutår i Elitettan. Att få ha henne i backlinjen med sitt huvudspel, spelförståelse och inställning till fotbollen kommer bli extremt viktigt nästa säsong, säger Johan Bauer, sportchef i Trelleborgs FF.

23-åriga Edina Filekovic, även hon mittback, har spelat i Trelleborgs FF sedan säsongen 2020 och har spelat 49 matcher och gjort 3 mål i den blå tröjan. Kontraktsförlängningen innebär att hon påbörjar sin fjärde säsong i klubben. Sedan tidigare har hon 14 matcher i Damallsvenskan för FC Rosengård.

- Efter en helt fantastisk säsong är det självklart att jag vill fortsätta på resan tillsammans med laget i Elitettan. Vi har under 2022 varit ett lag som gör allt för varandra och allt för att vinna och jag ser verkligen fram emot att fortsätta denna utveckling och samtidigt se vad vi tillsammans kan åstadkomma i en serie med bättre motstånd och tuffare matcher, säger Edina Filekovic.

- Edina är en viktig pusselbit för oss och har tagit steg i sin utveckling under varje säsong i Trelleborgs FF. Med sin rutin och erfarenhet blir hon väldigt viktig för oss nästa säsong, säger Johan Bauer.

Rio Strand, 19, fortsätter också i Trelleborgs FF nästa säsong. Hon kom till klubben under sommaren 2022 från FC Rosengård 1917 och har spelat 13 matcher samt gjort två mål för TFF.

- Jag ser fram mot att ta nya steg med Trelleborgs FF och samtidigt utveckla mig själv, så det ska bli kul att spela Elitettan. Jag har inte varit i klubben särskilt lång tid men TFF och laget har gett mig mycket redan och jag hoppas att vi får ett framgångsrikt år tillsammans nästa år. När man satsar på fotboll så vill man göra det i en proffsig miljö för att få de bästa förutsättningarna för att utvecklas och det får jag i TFF, säger Rio Strand.

- Rio anslöt till oss i somras och har tagit Vångavallen med storm tack vare sin löpvilja, teknik och snabbhet. Det är en spelare som kommer bli spännande att följa i Elitettan, säger Johan Bauer.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-11-16
Kategori: A-lag