Fotograf: Björn Sandberg


Lagbygget inför Elitettan är i full gång för Johan Bauer och nu har två spelare satt signaturen på kontrakt för att börja bygga truppen. Mittfältaren Irmeli Jonsson har spelat en säsong i klubben och målvakten Jennifer Wandt anslöt under sensommaren 2022 för att spela en avgörande roll i avslutningen av serien och sedan också i kvalet upp till Elitettan.

22-årige Irmeli Jonsson fyra mål på 22 matcher i TFF den här säsongen. Hon har sedan tidigare spelat två säsonger i Elitettan och är glad över att ha skrivit under ett nytt kontrakt.

- Jag tycker att vi gjort en riktigt bra säsong där vi jobbat tillsammans allihop från den första träningsmatchen in till de avgörande straffarna i kvalet. För egen del gick jag in med målet att spela 90 minuter regelbundet igen efter skadan jag hade när jag skrev på för TFF och det har verkligen överträffats och jag är väldigt glad över att ha spelat så mycket som jag gjort.

- Jag har fått väldigt mycket förtroende och det är väldigt kul att följa med klubben upp i Elitettan. Nu fortsätter vi resan och det är alltid speciellt att vara nykomlingar. Vi kommer göra allt för att vi ska etablera oss i eliten och för egen del ska det blir kul att återvända till den här nivån, avslutar Irmeli Jonsson.

Sportchef Johan Bauer är nöjd med förlängningen av mittfältskuggen.

- Jag är glad över att ”Imme” väljer att fortsätta sin karriär i TFF då hon varit en stor injektion i gruppen den gångna säsongen. Med sin inställning och spelförståelse var hon en stor bidragande orsak till att det här året slutade så bra som det gjorde. Det ska bli spännande att följa henne i Elitettan nästa säsong.

Jennifer Wandt, 23, är målvakten som anslöt till truppen i slutet av juli och stod 6 matcher under hösten. Hon är nu klar för en hel säsong i den blå tröjan och ser fram emot att kunna förbereda sig inför utmaningen i Elitettan med en riktig försäsong i klubben.

- Jag ser verkligen fram emot att fortsätta i TFF och bo kvar här i Trelleborg. Både laget och klubben tog emot mig med öppnar armar när jag kom hit och jag är väldigt tacksam för det. Det kommer bli en rejäl utmaning att spela på en högre nivå och både jag och laget är redo för att ta oss an den, säger Jennifer Wandt.

Johan Bauer berättar att det var mycket jobb för att göra Wandt spelklar när hon anslöt inför slutet på säsongen, men att det verkligen var värt det med tanken på kvalitén som kom till klubben.

- Sagan om Jennifer är fin att tänka på. Att fånga upp en amerikansk collegespelare för att sedan hitta alla lösningar på att göra henne spelklar med allt det innebär och sedan se henne prestera på den nivån hon gjorde, det är helt otroligt. Hon är en väldigt duktig målvakt som klev fram rejält i våra sista matcher för säsongen och jag tror hon bara kommer fortsätta att utvecklas. En nyckelspelare nästa säsong, säger Johan Bauer, sportchef i Trelleborgs FF.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-11-14
Kategori: A-lag