Fotograf: Björn Sandberg

Herrarna avslutade spelet i Superettan på lördagen genom att besegra Östers IF på bortaplan. Seger 1-0 på Visma Arena betyder också att Trelleborgs FF slutar på fjärde plats i Superettan 2022.

Målet blev officiellt ett självmål, men det var i mångt och mycket signerat Henry Offia.

- Vi kom överens om i veckan om att vi skulle ge allt vi hade för att bärga den här fjärdeplatsen, vilket vi också lyckas med, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Vi besegrar ett svårslaget Östers IF på deras hemmaplan, trots våra dåliga förutsättningar.

Det var som sagt inte särskilt bra förutsättningar inför matchen där Herman Hallberg, Petar Petrovic, Simon Amin, Haris Brkic, Anton Tideman, Isak Jönsson och Bödvar Bödvarsson saknades. Lägg därtill att Jesper Modig föll bort under matchdagen.

Därför var det såklart extra imponerande att till slut knipa en trepoängare mot Östers IF på lördagen. Östers IF som i nästa vecka ska spela kval mot Allsvenskan.

- Det är laget och kollektivet som ska hyllas idag, stolt över insatsen och över grabbarna som ger allt för varandra. Offrar sig, jobbar hårt och alla var beredda för att jobba för varandra.

- Sen har vi kanske marginalerna på vår sida med målet - och att vi har Kasper Kristensen i mål som gör några riktigt svettiga räddningar.

Östers IF hade mycket boll, mycket initiativ och var absolut närmast ledningsmål i första halvlek. Men med bra offrande försvarsspel, bra målvaktsspel och en skopa tur höll gästerna bollen borta från nät.

Närmast mål var alltså Östers IF i första halvlek och hade två avslut i Kasper Kristensen högra stolpe, en stolpe som var med lite senare igen i matchen.

- De har mycket boll, de sitter i förarsätet i matchen. Samtidigt har vi en riktigt bra chans, är effektiva och håller sen nollan, säger Haynes.

I andra halvlek så fortsatte hemmalaget att ha mycket boll. När Henry Offia sen hoppade in i matchen satte det fart på offensiven för gästerna.

Det var också snabbe Henry Offia som ordnade matchens enda mål. På en kontring sprang han sig fri från nästan eget straffområde, hans avslut gick via Öster-ben i stolpen - och i mål.

Efter målet höll TFF undan, höll nollan och tog tre poäng.

- Stolt över grabbarna, idag krävdes karaktär och det visar alla som var här. Bra sätt att sluta säsongen på, även om vi såklart, såklart ville ha förlängt säsongen med några extra matcher. 

- Den stora analysen av säsongen får komma senare, men vi har tagit fler poäng i år, kommit högre upp i placeringar, men släppt in för mycket.

Eftersom det var ett stort manfall inför matchen så fick unge Lukas Minter Wettergren chansen från start. Det var dessutom hans första start i Superettan och stod för en fin insats.

På bänken satt även ynglingarna Loke Mattsson, Johannes Käck, Ammar Asani och Vincent Haynes.

- Det är laget som ska hyllas, men samtidigt så gör Lukas en fin match, Abel Ogwuche likaså och Mikko Viitikko som varit mycket in och ut under säsongen, säger Kristian Haynes som även ville tacka samt hylla True Blues och de övriga tillresta TFF-supportrarna.

- Glädjande att se så många på plats, fint, imponerande och riktigt kul att se att de är med oss i med och motgång. Skönt att visa att ingen struntade i det och vi lyckas bärga tre poäng och fjärdeplatsen - tillsammans.

Sista omgången av Superettan 2022 är spelad, där IF Brommapojkarna och Halmstads BK är klara för Allsvenskan. Kvala mot Allsvenskan får Östers IF göra.

Dalkurd FF och Norrby IF åker ur, samtidigt får Östersunds FK och Örgryte IS kvala sig kvar.

Trelleborgs FF slutar på fjärde plats efter att man besegrat Östers IF på lördagen.

- Det är imponerande att vinna borta mot Östers IF, men det är lite surt att vi förlorade mot dem hemma. De satte starkaste laget på banan och de ville väl bygga en stark känsla inför kommande kvalet. En bra skalp och skönt att få avsluta med en bra känsla, avslutar Kristian Haynes.

Startuppställning:

Kasper Thiesson Kristensen - Felix Hörberg, Abel Ogwuche, Mikko Viitikko, Fritiof Björkén - Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Lukas Minter Wettergren (ut 63)- Liam Olausson (ut 83), Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid.

Avbytare:

Andreas Beck Larsen, Henry Offia (in 63), Johannes Käck, Ammar Asani, Othmane Salama (in 83), Vincent Haynes, Loke Mattsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-11-05
Kategori: A-lag