Fotograf: Björn Sandberg


Det är dags för den sista matchen för den här Superettan-säsongen och det är Östers IF som väntar på bortaplan. Är du inte på plats så ser du matchen på discovery+. True Blues åker tåg till matchen, läs mer på deras hemsida.

Kristian Haynes om Östers IF och morgondagens match

Öster har kvalplatsen helt klar och kan varken avancera eller tappa i tabellen vilket gör det svårt att veta hur de tänker inför den här matchen och det kommande kvalet. Vi räknar dock med att de vill ha en bra känsla in i kvalet upp mot Allsvenskan vilket betyder att de kommer ställa upp med starkast möjliga lag och gå för tre poäng på sin hemmaplan.

För vår del så kommer vi jobba för att sluta på så hög placering i tabellen som möjligt, det är viktigt både för känslan in i nästa säsong men också ekonomiskt för klubben då det är olika summor baserat på vart du slutar i tabellen. Vi vet att vi kommer ha ett gäng supportrar på plats som stöttar oss även i den här matchen vilket vi naturligtvis är väldigt tacksamma för, de har stöttat oss bra hela året och nu hoppas jag att vi kan få en bra avslutning tillsammans på 2022.

Hur är status i truppen?

Sju spelare missar matchen på grund av skador och det är Anton Tideman, Petar Petrovic, Herman Hallberg, Isak Jönsson, Simon Amin, Bödvar Bödvarsson och Haris Brkic.

Istället välkomnar vi in ett gäng yngre förmågor i matchtruppen. Från våra akademilag kommer Loke Mattsson, Johannes Käck och Ammar Asani åka med till Växjö. Loke har varit med tidigare men Johannes och Ammar är två talangfulla spelare som är födda 2006 båda två. De har varit med och tränat med oss vid flera tillfällen under säsongen och de är väl värda att få vara med i en matchtrupp i Superettan.

MATCHINFORMATION

TID: Lördag 5 november, 17:00
PLATS: Visma Arena
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Jesper Modig, Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid, Liam Olausson, Lukas Minter Wettergren, Henry Offia, Mouhammed-Ali Dhaini, Johan Blomberg, Felix Hörberg, Othmane Salama, Abel Ogwuche, Loke Mattsson, Johannes Käck, Ammar Asani

INTE MED I MATCHTRUPP: Herman Hallberg (skadad), Petar Petrovic (skadad), Simon Amin (skadad), Haris Brkic (skadad), Anton Tideman (i träning efter skada), Isak Jönsson (skadad), Bödvar Bödvarsson (i träning efter skada)

MOTSTÅNDARKOLL

Östers IF ligger på tredje plats i Superettan efter 13 vinster på 29 matcher. De har gjort 47 mål framåt och släppt in 34. Senast förlorade man med 0-2 mot Norrby IF på bortaplan.

Vill du följa Trelleborgs FF direkt i mobilen? I appen TFF Live får du laguppställningar och highlights via pushnotiser.Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-11-04
Kategori: A-lag