Fotograf: Björn Sandberg

Ett tidigt ledningsmål räckte tyvärr inte för poäng på söndagen, när IF Brommapojkarna kom på besök till Vångavallen.

Efter ett självmål av gästande IF Brommapojkarna, så vände de på matchen, först genom att kvittera i första halvlek och seden avgöra i den andra.

Trelleborgs FF - IF Brommapojkarna, 1-2.

- Det har varit några tunga förluster, där man står här efteråt och känt att vi varit klart bättre än motståndet. Det känner jag inte riktigt idag. En bra Superetta-match, där vi hade, med lite bättre marginal - fått med oss något. Men kan inte påstå att det är orättvist när de gör 1-2, säger Kristian Haynes efter matchen.

Det fanns en liten, liten chans att Trelleborgs FF skulle kunna nå kvalplatsen uppåt inför matchen. Men då skulle det blivit seger med många mål. Sedan seger i sista matchen mot Östers IF med lika många.

Ett tidigt ledningsmål tände också till på Vångavallen, där Liam Olausson var siste TFFare på bollen - innan den tåades i mål av BP-försvarare.

Dock kvitterades matchen ungefär fem minuter innan paus, innan dess hade dock hemmalaget varit bra och haft två bollar i gästernas målställning bland annat.

- Tycker första halvlek från vår sida är bra. Fart i fötterna, intentioner framåt som är goda. Men det är två ribbor och vi ville ha haft med oss någon av dem. 2-0 där hade varit skönt, det hade vi kanske också behövt för att vinna matchen.

- De lyckas slå hål på vår press ganska så rejält, de är sjukt bolltrygga överallt på planen. De är längre komna än oss i speluppbyggnaden, med bekvämligheten och våga utmana. Vi får några bollvinster i deras risktagande - men lite för få.

- Det blir ju i förlängningen också att man blir lite passiv. Vi lyckas för få gånger, när vi lagt energi och försökt. Vi leker också lite med formationen och ger det chansen för att få stopp på dem i uppbyggnaden. Men för trubbigt.

IF Brommapojkarna, som redan är klara för Allsvenskan 2023, avgjorde sedan matchen i andra halvlek.

För TFFs del så var där inte så mycket riktigt vassa chanser, men där inhoppande Anton Tideman hade ett tungt skott som dock gick både utanför och över.

- Besviken på att släppa in det andra målet. Tappar identifieringen i att hålla press på bollhållaren. En situation där vi är lika många typ och vi är rätt på det, pressa motståndaren så han måste välja annat alternativ - men tar för mycket tid och han kan lägga en serve. Han får göra det för att han inte är under press. Ett för enkelt misstag och då blir det svårt att vinna matcher, säger Haynes.

- Första målet är där dock en fin precision. Det är att lyfta på hatten för det och att de är bättre än oss idag.  Några uppstickare i andra halvlek och Henry Offia känns ju alltid farlig när han kommer i hög hastighet mot straffområdet, kanske hade kunnat få med sig något. Men det räcker inte idag tyvärr.

TFF kastade om igen i startelvan på söndagen, där Felix Hörberg spelade högerback, Fritiof Björkén till vänster - längst fram en pigg Liam Olausson som också var inblandad i målet och en ribbträff i matchen.

- Felix gör en bra match, pigg och fina intiativ. Fritiof blir lite lidande av att spela på vänsterkanten, en okej prestation trots kantbytet. Lite nya vinklar och så för Fritiof, men jag tycker att han löste det okej. Vi var tvingade till en justering och inte så mycket mer att snacka om där.

- Liam har jobbat sig till en start, samtidigt som att Nicolas Mortensen hade för dåliga förberedelser till denna matchen. Lite av orsaken till en svagare prestation i Östersund också, en del spelare som vi chansade med. Liam har sett pigg ut på träningarna och gör det bra idag.

Trelleborgs FF - IF Brommapojkarna slutade 1-2. Med det är också IF Brommapojkarna klara segrare av Superettan 2022.

Sista matchen i Superettan för Trelleborgs FF är borta mot Östers IF om en vecka.

Inför matchen tackades Anton Tideman av för sina år i Trelleborgs FF i sista hemmamatchen. Efteråt fick han sedan kärlek från True Blues. Anton blev även utsedd till matchens lirare - trots att han hoppade in med bara några få minuter kvar av matchen.

- Föga överraskande att han blev matchens lirare. Han hade väl knappt hoppat in innan vi hörde det i högtalarna. Men Anton förtjänar allt beröm han kan få. Trotjänare som Anton växer inte på träd, vi kommer säkert få se mindre och mindre av det.

- Såna spelare måste man värna om, såna med hjärta för klubben som Anton. Har varit en positiv injektion sedan vi sågs för första gången 2016. Hade unnat honom att sätta skottet han hade. Driver träningar och har laget i framsätet, medan sig själv i baksätet. En stark teamplayer och varit viktig för omklädningsrummet, avslutar Kristian Haynes.

I paus hyllades även våra damer för deras uppflyttning till Elitettan.

Stort tack till er som kommit till Vångavallen under 2022 och hejat på våra lag!

Startuppställning:

Kasper Thiesson Kristensen - Felix Hörberg, Isak Jönsson, Mikko Viitikko, Fritiof Björkén - Mohammed Saeid (ut 88), Haris Brkic (ut 78), Simon Amin (ut 88) - Johan Blomberg, Liam Olausson (ut 66), Henry Offia.

Avbytare:

Andreas Beck Larsen, Anton Tideman (in 78), Jesper Modig, Nicolas Mortensen (in 66), Lukas Minter Wettergren (in 88), Othmane Salama (in 88), Abel Ogwuche.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-10-30
Kategori: A-lag