Fotograf: Björn Sandberg


Anton Tideman kom till Trelleborgs FF från Varbergs BoIS inför säsongen 2016 och har spelat närmare 170 matcher i Allsvenskan och Superettan för klubben. Nu står det klart att han lämnar TFF när kontraktet går ut efter den här säsongen. Tacka av Anton när TFF tar emot BP på söndag i den sista hemmamatchen för säsongen, köp biljett här.

- Jag är väldig tacksam för det förtroende Trelleborgs FF gett mig genom mina år här. Det har varit en ära att representera klubben och jag tar med mig väldigt mycket från den här tiden, säger Anton Tideman.

- Den senaste tiden har varit tuff utanför planen för min och familjens del och jag är evigt tacksam för det stöd jag fått från lagkamrater, tränare, övriga i klubben samt supportrar. Jag och familjen har tagit beslutet att flytta hem till Halland igen och det känns som rätt tidpunkt för att göra det och förhoppningsvis kunna spela fotboll på så hög nivå som möjligt framöver också.

Har du några speciella minnen att ta med dig från tiden här?
- Framförallt att ha fått spela elitfotboll för TFF under 7 års tid och så alla vänner jag fått träffa på vägen. Avancemanget till Allsvenskan är ju något som kommer ligga varmt om hjärtat hela livet också naturligtvis.

Sportchef Salif Camara Jönsson, som före sin tid som sportchef klev ut på många gräsmattor tillsammans med Anton, tar avsked från en lojal spelare med många matcher i TFF.

- Anton har varit en väldigt lojal spelare för Trelleborgs FF och det har varit en glädje att ha honom i truppen under så många år. Han har varit med under åren som tog klubben till Allsvenskan igen och han har också varit en del av den i arbetet att ta sig tillbaka dit. Som person sprider han mycket glädje omkring sig och har också varit lojal på det sättet att han accepterat olika roller på planen. Från klubbens håll önskar vi naturligtvis all lycka, både till honom och familjen.

Var på på plats på söndag när TFF tar emot BP på Vångavallen och tacka av Anton. Köp biljett till matchen här!


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-10-25
Kategori: A-lag