Fotograf: Björn Sandberg

Efter en gastkramande match, som slutade i förlängning och straffar - stod Trelleborgs FF som segrare i kvalet mot Elitettan på söndagen.
Trelleborgs FF spelar i Elitettan 2023!

- Vi håller liv i Trelleborgs FFs facit att - vi har aldrig förlorat ett kval. Den känns viktig nu, säger en bubblande glad Hans Malmgren efter matchens slut.

Med 2-0-seger med sig från mötet i Göteborg, kändes det ganska tryggt när den andra matchen sparkade igång på söndagseftermiddagen.

Tidigt i matchen tog sen också Trelleborgs FF ledningen inför en storpublik på Vångavallen. När Saga Ollerstam gjorde 1-0 i matchen, då trodde nog de flesta att kvalsegern redan där var i hamn. Men då, hade en oerhört lång match - bara börjat.

- Första halvlek så kan vi styra dem, vi får dem till att lyfta in på våra stora spelare. De skotten som går igenom är Jennifer Wandt stensäker på. Jag var jäkligt lugn i paus faktiskt.

- Alltså jag är helt stensäker i paus, helt ärligt, de gör aldrig tre mål på oss liksom. Där händer någonting i andra, det funkar inte och de har momentum. Vi bara tappar.

- Vi slarvade också, när vi kunde gått till omställningar så slarvade vi bort bollen. Hade kunnat avgöra där, sen ska vi inte glömma Tildes ribbskott. Mål där och matchen är helt över - men de får momentum och gör mål istället.

Direkt i början på andra halvlek hände det, som inte fick hända. BK Häcken kvitterade i matchen direkt på avspark.

Vid 1-1 hade sedan Tilde Olsson en kanon i gästernas ribba, mål där och det hade antagligen blivit en enklare resa. Istället gick gästerna upp till 1-2, sen 1-3 och 1-4. Vid 1-4 var helt plötsligt BK Häcken i förarsätet - men på straff, genom Irmeli Jonsson, kvitterades det hela.

- Sen är det match ordentligt och vi darrar på manschetten. Men vi visar en enorm moral när de vänder och vi kommer tillbaka - och i all ärlighet så är det lite stöld att vi vinner till slut.

2-4 efter full tid betydde förlängning, eftersom den sammanlagda ställningen då var 4-4. Väl i förlängningen tog TFF ledningen genom Alice Egnér, som dock blev kvitterat.

3-5 efter förlängning och straffar.

Väl i straffavgörandet så drog Trelleborgs FF det längsta strået, där Jennifer Wandt bland annat räddade och hemmalaget var hur säkra som helst.

- Man krigar som ett lag över 90 minuter, plus 30 då. Sen kan vi avgöra på straffar, vilket är underbart. Helt underbart.

- Vi har haft ett tungt tryck hela året. Våras flöt det på, sen fick vi jobbiga skador på viktiga spelare och det blev jobbigare. De var borta i de här allra tuffaste matcherna, mot Södra Sandby bland annat, när allt skulle sitta.

- I slutet har vi bara haft en pinne att gå på. Alla har nog känt av en inre stress, att fan, löser vi det inte nu. Men, vad säger man, det är enorma vinnarskallar i detta gänget.

Trelleborgs FF spelar i Elitettan 2023 efter avgörande på straffar mot BK Häcken.

- Fantastisk grupp att jobba med och vara tränare för.

- Alla krigar för varandra. Det fick se ut hur det ville idag, bara vi löste uppgiften, vilket vi gjorde och nu är det fest, avslutar Hans Malmgren med Vångavallens kanske största leende på söndagseftermiddagen.

Efter slutsignalen togs det bilder på innerplan, både lagbilder och bilder med nära och kära. Efteråt bar det av till Dannegården i Trelleborg för festmåltid.

Stort tack till alla som var på plats och hejade fram tjejerna till segern i kvalet. Ett magiskt tryck på läktaren och vi hoppas se alla igen när damerna spelar i Elitettan 2023.

Startuppställning:

Jennifer Wandt, Ebba Jahnfors (ut 119), Saga Ollerstam, Rio Strand, Matilda Andersson (ut 64), Josefine Svensson (ut 64), Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egner, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Erika Nykjaer, Molly Froste, Ebba Wendt (in 119), Clara Rengbo, Irmeli Jonsson (in 64), Jennifer Lilliehöök (in 64).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-10-23
Kategori: A-lag