Fotograf: Björn Sandberg

Det blev tyvärr en tung förlust på Jämtkraft Arena på lördagen mot Östersunds FK.

Östersunds FK - Trelleborgs FF, 2-0.

- En besvikelse såklart, för resultatet och förlusten, säger Kristian Haynes efter matchens slut.

- De är bättre idag, de skapar mer och är bättre i bland annat passningsspelet - samtidigt som vi inte får någon bra träff.

2391 personer såg matchen på Jämtkraft Arena. En match som var viktig för båda lagen i vars en ände av tabellen. Trelleborgs FF för kvalplatsen mot Allsvenskan - Östersunds FK för ens överlevnad i Superettan.

Hemmalaget, med antagligen i princip alla på läktarna med sig, tog ledningen i matchen - genom Simon Kroon. Han sprang sig fri på vänsterkanten och dunkade bollen ribba in på Kasper Thiesson Kristensen i TFF-målet.

Även om matchen var jämn så var det Östersund som gjorde målet. Gästande TFF hade svårt att få till det där riktigt farliga.

- De får matchen dit de vill, så är det ju. Det ser kanske inte så bra ut i sekvensen, men det är ett fint mål de gör - och Kroon avslutar med precision. Efter målet så kan de ju spela på resultatet, vi hade behövt hålla nollan längre. Vid 0-0 så hade något av lagen behövt attackera så småningom, men vi kom aldrig dit.

- Vi kommer till för lite situationer framåt, men vi kontrollerar varandra ganska bra - förutom vid deras mål.

Bödvar Bödvarsson kom aldrig till spel på lördagen på grund av en skada i veckan. Anton Tideman, som då istället spelade vänsterback i första halvlek, tvingades också kliva av i paus på grund av en känning i ljumskarna. Med skadorna och läget i matchen så tvingades TFF kasta om inför andra halvlek.

- Vi behövde flytta fram istället i andra halvlek, dessutom ändra formation. Vi fick lite tunt på vänsterbacken helt enkelt, när Bödvar inte kom till spel och vi inte vågade chansa med Anton i andra halvlek, säger Haynes.

- Vi organiserade om, vilket ställde dem lite, men sen byter de också - och det blir typ likadant igen.

En bit in i andra halvlek så var olyckan framme igen, Mouhammed-Ali Dhaini fick inte bara ett, utan två gula kort - och blev därmed utvisad. Med en man mindre på banan blev det för svårt att komma ikapp.

Istället punkterade Chovanie Amatkarijo matchen med att göra 2-0 till hemmalaget, stolpe in.

- Dhainis utvisning är olycklig, men vi bäddar för det själva. Han försöker ju hamna på rätt sida, reparera och då får han gula kort. Vi måste ju ändå framåt i det läget, men de utnyttjar hålen som blir till. Vi har vår bästa chans i typ 91a, vilket då också visar att vi inte ger upp - även om deras tvåa trillar in innan det.

- Vi hade behövt ha 0-0 längre i matchen. De gör en ganska bra match, de är skickliga med boll på sitt konstgräs.

Inför matchen saknades Herman Hallberg, Petar Petrovic, Othmane Salama, Simon Amin, Haris Brkic. Bödvar Bödvarsson kom inte till spel, Anton Tideman bröt i paus. Lägg till utvisningen på Mouhammed-Ali Dhaini.

- Idag är där väl saker som kan ursäkta. Faktorer som påverkar prestationen, vi har mycket skador och avstängningar. Johan Blomberg som varit borta, Mikko Viitikko som inte spelat på länge heller och utvisningen då.

Med förlusten så blir det nu också mycket svårare att nå kvalplatsen mot Allsvenskan. Med två matcher kvar är det sex poäng till Östers IF, som också har ganska mycket bättre målskillnad.

- Vi fortsätter jobba utifrån en match i taget, ta så mycket poäng som möjligt och jobbet ska göras hela vägen, avslutar Kristian Haynes.

Två matcher återstår av Superettan 20220. Först hemma mot IF Brommapojkarna - och avslutningsvis borta mot Östers IF.

Startuppställning:

Kasper Thiesson Kristensen - Isak Jönsson, Mouhammed-Ali Dhaini (utv 66), Anton Tideman (ut 46) - Fritiof Björkén, Johan Blomberg, Mohammed Saeid, Mikko Viitikko - Felix Hörberg (ut 76), Nicolas Mortensen, Henry Offia.

Avbytare:

Andreas Beck Larsen, Jesper Modig, Liam Olausson (in 76), Lukas Minter Wettergren, Abel Ogwuche (in 46), Loke Mattsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-10-22
Kategori: A-lag