Fotograf: Björn Sandberg


På lördag är det bortamatch för Trelleborgs FF när resan går långt norrut för möte med Östersunds FK. Är du inte på plats så ser du matchen på discovery+.

Kristian Haynes om Östersunds FK och morgondagens match

Östersund har haft ett tungt år efter degraderingen från Allsvenskan men gjorde en del förändringar i sommarfönstret som gett visst resultat och av de senaste fem så har de bara förlorat en vilket visar att vi kommer möta ett lag som verkligen slåss för att undvika nedflyttning. Vi kan räkna med att det kommer bli en tuff match där starten säkert kommer innehålla mycket fart och kamp så det gäller att vi är med redan därifrån.

Senaste matchen avslutades ju verkligen på ett speciellt sätt med dels Örebros kvittering på tilläggstid men också att vi orkar gå upp och göra vinstmålet strax därefter. Vi har avgjort ett antal matcher väldigt sent den här säsongen och det är klart att det är något spelarna har med sig, tron på att kunna avgöra sent. Men för nervernas skull så får vi gärna avgöra resterande matcher lite tidigare.

Hur är status i truppen?

Vi har två avstängningar i Simon Amin och Haris Brkic. Samtidigt skadade sig Petar Petrovic i senaste matchen samtidigt som Othmane Salama insjuknat, så de är inte tillgängliga precis som Herman Hallberg sedan tidigare. 

Liam Olausson, Johan Blomberg och Nicolas Mortensen är tillbaka samtidigt som vi tar med Loke Mattsson i truppen.

MATCHINFORMATION

TID: Lördag 22 oktober, 15:00
PLATS: Jämtkraft Arena
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Anton Tideman, Jesper Modig, Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid, Liam Olausson, Lukas Minter Wettergren, Isak Jönsson, Henry Offia, Mouhammed-Ali Dhaini, Johan Blomberg, Bödvar Bödvarsson, Felix Hörberg, Abel Ogwuche, Loke Mattsson

INTE MED I MATCHTRUPP: Herman Hallberg (känning), Petar Petrovic (skadad), Othmane Salama (sjuk), Simon Amin (avstängd), Haris Brkic (avstängd)

MOTSTÅNDARKOLL

Östersunds FK ligger på sextonde plats i Superettan efter 5 vinster på 27 matcher. De har gjort 26 mål framåt och släppt in 41. Senast spelade man 1-1 mot Dalkurd FF på bortaplan.

Vill du följa Trelleborgs FF direkt i mobilen? I appen TFF Live får du laguppställningar och highlights via pushnotiser.Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-10-21
Kategori: A-lag