Fotograf: Björn Sandberg

Det blev en närmast osannolik avslutning på måndagens match i Superettan hemma mot Örebro SK.

I en match som hade allt - avgjorde Mouhammed-Ali Dhaini när matchuret börjat ticka upp mot 94.

Trelleborgs FF - Örebro SK, 2-1.

Målen för TFF gjorde Simon Amin och Mouhammed-Ali Dhaini.

- Alltså, grabbarna, wow. När vi löser denna segern idag - helt magiskt, säger Kristian Haynes efter matchens slut.

Trelleborgs FF har, efter måndagens seger, fortsatt chansen att nå kvalplatsen mot Allsvenskan. Med tre omgångar kvar är det fem poäng upp till Östers IF på just kvalplatsen. I sista omgången är det också så att lagen möts i Växjö.

- Vi har inte presterat de senaste matcherna, så lite kniven mot strupen idag om vi vill förlänga säsongen eller inte.

Precis innan avspark så började regnet vräka ner över Trelleborg och Vångavallen. Det medförde säkert att några stannade hemma och missade en helt otrolig avslutning på plats.

Men innan Mouhammed-Ali Dhainis avgörande - så hade det hunnit hända mycket på Vångavallens gräsmatta.

I första halvlek gjorde stekhete Simon Amin 1-0 till hemmalaget, efter ett fantastiskt fint anfall. Simon gjorde 1-0 och såg sen länge ut att bli matchhjälte.

- En jämn första halvlek, de har väl en chans som Kasper i mål klarar. Vi är lite i förarsätet, men biter inte riktigt. Lite annan strategi utan Nicolas Mortensen hur vi skulle attackera i box. Lite kortare spelare, bland annat.

- Men första målet är ju högklassigt. Det är så vi vill att det ska ut, Mohammed Saeid blev en liten falsk nia och sen handlade det om att få löpningar runt och omkring honom.

- Väldigt bra mål och skönt mål. Där och då kändes det bra.

I andra halvlek tog gästerna över mer, samtidigt som regnet började avta och övergå i dimma.

- Vi pratar ju inte om att gå ut och göra det vi gjorde i andra halvlek sen. Blev passiva och stod på hälarna - utan vill stå på främre delarna på fötterna. Nån kombination av att det var undermedvetet, blandat med deras desperation att göra något som gör att vi hamnar där vi hamnar, säger Haynes.

- Vi är på väg att reda ut det, men sen den cirkusen runt de andra målen. Helt otroligt. Blir skitrörigt, vi är på väg att göra byten när deras mål kommer.

1-0 stod sig länge, riktigt länge. Men när klockan slagit 89 minuter fick Örebro SK en frispark utanför TFFs straffområdet. I samband med frisparken fick Simon Amin sitt andra gula kort - och därmed utvisad. Frisparken klarade hemmalaget, men bara minuter senare kom kvitteringen - genom Erik Björndal från nära håll.

Sen, hände det, ett anfall till - där Henry Offia spelade fram Mouhammed-Ali Dhaini som sköt 2-1 och blev stor matchhjälte. Regnet, som blev till dimma försvann helt samtidigt och ersattes av eufori.

- Att vi hittar ett anfall efter det, Jönköping-vibbar igen på det. Vi samlar attityd och kraft - och kan bara beundra det.

- Ska försöka njuta lite idag efter de senaste matchernas resultat. Tillåta oss att njuta lite, det är snabbt till nästa match.

Trelleborgs FF - Örebro SK, 2-1.

Det återstår tre omgångar av Superettan, nästa match är borta mot Östersunds FK på lördag, avspark 15:00. Trelleborgs FF har fortsatt chansen på den Allsvenska kvalplatsen.

- Så länge saker lever så jobbar vi, helt galet hur serien är. Alla lag är inblandade i något liksom. Jag är ändå rätt nöjd med vissa delar, men blir nervöst i slutet.

- Skön seger, otroligt skön seger, avslutar Kristian Haynes.

Tyvärr var det endast 732 åskådare på måndagen, men matchen hade en avslutning - som var värd mycket mer.

Startuppställning:

Kasper Thiesson Kristensen - Isak Jönsson, Mouhammed-Ali Dhaini, Anton Tideman - Fritiof Björkén, Haris Brkic, Simon Amin (utv 89), Bödvar Bödvarsson - Felix Hörberg (ut 74), Henry Offia, Mohammed Saeid (ut 93).

Avbytare:

Andreas Beck Larsen, Mikko Viitikko, Jesper Modig (in 93), Petar Petrovic (in 74) (ut 93), Othmane Salama, Abel Ogwuche (in 93), Loke Mattsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-10-17
Kategori: A-lag