Fotograf: Björn Sandberg


Två matcher återstår av säsongen, två matcher som innebär kval mot Elitettan och den första matchen av dessa spelas imorgon lördag på Gothia Park Academy i Göteborg. Biljetter till returmatchen på Vångavallen köper du här.

Hans Malmgren om BK Häcken och morgondagens match

Jag har en väldigt positiv känsla inför imorgon, dels från våra förberedelser men också inför vilken typ av match det är - vi ser verkligen fram emot att gå in i det här kvalet mot Elitettan.

Gällande Häcken så var jag och såg dem i söndags och har bildat mig en uppfattning om vad det är vi ställs inför. De spelar mer eller mindre på samma sätt som de gjorde när vi mötte dem i en träningsmatch i somras även om det bytts ut en del spelare. Det är ett spelande lag som inte backar hem och kör långbollar, utan det är ett ungt lag som arbetar sig framåt via spelet med boll.

Det är viktigt att vi gör en bra förstamatch, ett bra resultat att ta med oss tillbaka till Trelleborg. Jag tror stenhårt på att vi kommer göra en bra match och de anspänningar som var under träningarna under slutet av serien var som bortblåsta under den här veckan som bjudit på bra träningar.

MATCHINFORMATION

TID: Lördag 15 oktober, 13:00

PLATS: Gothia Park Academy

MATCHTRUPP: Erika Nykjaer, Jennifer Wandt, Molly Froste, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Rio Strand, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Ebba Wendt, Clara Rengbo, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom

MOTSTÅNDARKOLL

BK Häcken slutade på första plats i Division 1 Mellersta Götaland. Laget vann 17 av 22 matcher den här säsongen och gjorde 76 mål framåt och släppte in 28 stycken.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-10-14
Kategori: A-lag