Fotograf: Björn Sandberg


Omgång 26 i Superettan betyder möte med Skövde AIK på bortaplan och redan under fredagen satte sig laget på bussen. Är du inte på plats så ser du matchen på discovery+.

Kristian Haynes om Skövde AIK och morgondagens match

Skövde har ju sitt spelsätt där de arbetar för att få till fasta situationer och gärna tar god tid på sig vid dessa för att flytta upp folk och minska själva speltiden. De har varit lyckosamma med det här spelsättet över säsongen och det gäller att vi är skärpta och inte ger bort för mycket av dessa situationer i onödan. Vi får också vara beredda på ett starkt omställningsspel.

För egen del så är vi inte nöjda med senaste matchen där vi släpper in alldeles för enkla mål. Vi får till en kvittering och där är känslan att vi har möjligheten till att ta samtliga tre poäng men istället gör vi alldeles för kostsamma misstag. Det håller inte på den här nivån och det är något som följt med oss genom säsongen. Varje match är väldigt betydelsefull nu, för de flesta av lagen i Superettan, så det är något vi kommer vara beredda på.

Hur är status i truppen?

De som inte hänger med till Skövde är Liam Olausson, Lukas Minter Wettergren, Herman Hallberg och Johan Blomberg. De två förstnämnda är på väg tillbaka från skador, Blomberg har precis opererat sin brutna näsa och Hallberg har en känning som gör att han inte är tillgänglig.

MATCHINFORMATION

TID: Lördag 8 oktober, 15:00
PLATS: Södermalms IP
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Anton Tideman, Jesper Modig, Petar Petrovic, Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid, Isak Jönsson, Henry Offia, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Bödvar Bödvarsson, Felix Hörberg, Haris Brkic, Othmane Salama, Abel Ogwuche

INTE MED I MATCHTRUPP: Liam Olausson (i lättare träning efter skada), Lukas Minter Wettergren (i träning efter skada), Johan Blomberg (återhämtar sig från operation), Herman Hallberg (känning)

MOTSTÅNDARKOLL

Skövde AIK ligger på sjätte plats i Superettan efter 10 vinster på 25 matcher. De har gjort 34 mål framåt och släppt in 32. Senast spelade man 0-0 mot Norrby IF på bortaplan.

Vill du följa Trelleborgs FF direkt i mobilen? I appen TFF Live får du laguppställningar och highlights via pushnotiser.Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-10-07
Kategori: A-lag