Fotograf: Björn Sandberg

Tyvärr tog Jönköpings Södra IF med sig alla tre poäng hem från måndagsmatchen i Superettan på Vångavallen.

Trelleborgs FF - Jönköpings Södra IF, 1-3.

Målet för TFF gjorde Nicolas Mortensen på straff i den andra halvleken. Alla tre mål för Jönköpings Södra IF gjorde Edin Hamidovic.

- Känslorna är ganska starka just nu, utifrån att vi gör en prestation som inte är tillräckligt bra, säger Kristian Haynes direkt efter matchens slut.

Från rena rama höststormen i helgen till mysigt oktoberväder på måndagen. Det fanns alla förutsättningar för att bli en riktigt fin fotbollskväll på Vångavallen, med två lag som krigar runt vars ett kvalstreck i tabellen.

Men det var Jönköpings Södra IF, som slåss vid det nedre - som skulle besegra Trelleborgs FF som slåss vid det övre.

Efter en bra TFF-inledning var det istället gästande J-Södra som gjorde första målet.

- Aldrig tillräckligt bra för att hota i matchen. En dålig utveckling för oss, vi får väl en ändå en ganska bra inledning - men de gör första målet och därefter får vi jaga.

- Sen är det då en jakt på det och en metod där vi inte är tillräckligt skarpa för att skapa. Vi är inte tillräckligt bra i anfallsspelet och urusla i försvarsspelet. Där är summeringen idag och vi hamnar i en situation där vi till slut förlorar med 1-3.

0-1 stod sig halvleken ut och ganska långt in i andra.

Henry Offia, var på språng, som alltid och - ordnade en straff till hemmalaget när matchen precis hade pågått i en timme. En straff som Nicolas Mortensen satte i mål. Med straffmålet var det säkert många på Vångavallen som skymtade en vändning - men istället återtog gästerna ledningen och släppte den aldrig.

Edin Hamidovic gjorde 0-1, sen kvitterade Nicolas Mortensen - men sen gjorde Hamidovic både 1-2 och 1-3.

- Känns lite overkligt. En match som, ja, jag fattar inte hur det kan bli 1-3. Ineffektivitet, slarv i anfallsspelet - kopplat till att det räcker sätta in lite bollar i vårt straffområde så blir det mål. Jag behöver se målen igen för att kunna uttala mig djupare, men det får inte se ut så, det är alldeles för enkelt för motståndarna att göra mål. Då blir det svårt att vinna matcher.

- Det finns såklart grejer som jag kan hitta som är positiva, i passningsspelet och sättet att attackera matchen kanske, men sammantaget så är det svart.

Matchen slutade 1-3, men loppet om uppflyttningsplatserna och kanske främst kvalplatsen är inte kört på långa vägar. Det kommer antagligen bli superspännande hela vägen in över sista omgången.

Nästa match i Superettan för Trelleborgs FF är redan på lördag - borta mot Skövde AIK.

- Gäller att, härifrån nu, blicka framåt. Vi är i den situation vi är i. Vi har fem fajter kvar. Det är liksom inte lönt att grotta ner sig i detta, vi har samma problem nu som vi haft hela säsongen. Men sjukt besviken, det kan man säga, från det läget vi är i. En optimism i gruppen med bra förutsättningar inför matchen, med många tillbaka och tuff konkurrens. Vi hade behövt en bra streak liksom.

- Ganska tätt till nästa match, rensa huvudena imorgon, sen träna och till Skövde på lördag. Gäller bara att ta så mycket poäng som möjligt på de matcherna som är kvar. Vi kommer jobba för detta hela vägen in, avslutar Kristian Haynes.

Petar Petrovic gjorde ordentlig comeback efter sin korsbandsskada på måndagen. Det gick ett stort jubel bland de 1022 i publiken när han kom in, ett stort sus när han drev iväg med bollen första gången. Han hoppade in med lite mindre än 10 minuter kvar av ordinarie matchtid.

Startuppställning:


Andreas Beck Larsen - Fritiof Björkén (ut 89), Jesper Modig, Anton Tideman, Bödvar Bödvarsson (ut 82) - Mohammed Saeid (ut 76), Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin (ut 76) - Johan Blomberg, Nicolas Mortensen, Henry Offia.

Avbytare:


Kasper Thiesson Kristensen, Petar Petrovic (in 82), Herman Hallberg, Isak Jönsson (in 89), Felix Hörberg (in 76), Haris Brkic (in 76), Abel Ogwuche.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-10-03
Kategori: A-lag