Fotograf: Björn Sandberg


Landslagsuppehållet är över och det är återigen match på Vångavallen. TFF jagar en topp 3-placering och har just nu en poäng upp till tredjeplatsen som innebär kvalplats till Allsvenskan.

Biljett köper du enkelt via vår biljettsida och ta också en titt på TFF-shopen så du är rätt klädd när du går på match. Du kan välja att hämta ut din beställning i samband med matchen.

Kristian Haynes om Jönköpings Södra och morgondagens match

Vi är förberedda på att möta ett annat lag än vi mötte på bortaplan i våras då det skedde en hel del förändringar i deras trupp under sommarfönstret. De började säsongen på ett dåligt sätt och sedan är det alltid svårt att ta sig ur det men jag tycker ändå att det är ett lag på uppåtgående vilket deras senaste form också visar.

Under uppehållet har det funnits tid för både träning och ledighet där fokus har legat på att samla kraft inför slutdelen av säsongen. Återhämtning har varit viktigt men vi har också kunnat genomföra flertalet hårda träningspass så det känns som att vi utnyttjat spelledigheten på ett bra sätt. Man kan alltid prata om timing för uppehåll i och med att vi hade två raka segrar inför det, men jag väljer att se det som positivt då vi fått tillbaka flera spelare i träning som inte var tillgängliga tidigare.

Hur är status i truppen?

Det är en god tillgänglighet just nu. Vi välkomnar Petar Petrovic och Jesper Modig tillbaka till matchtrupp i Superettan igen där den förstnämnda spelade en tredjedel av U21-matchen mot Landskrona. Två spelare som inte är tillgängliga för spel är Liam Olausson, som snart är tillbaka i träning ute på planen, och Lukas Minter Wettergren som har en lättare skada.

Under en träning i helgen åkte Johan Blomberg på en smäll på näsan vilket gör att det råder lite osäkerhet kring hans status inför morgondagen men han är med i truppen.

MATCHINFORMATION

TID: Måndag 3 oktober, 19:00
PLATS: Vångavallen | Biljetter köper du här! |
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Anton Tideman, Jesper Modig, Petar Petrovic, Herman Hallberg, Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid, Isak Jönsson, Henry Offia, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Johan Blomberg, Bödvar Bödvarsson, Felix Hörberg, Haris Brkic, Abel Ogwuche

INTE MED I MATCHTRUPP: Liam Olausson (skadad), Lukas Minter Wettergren (skadad), Mikko Viitikko, Othmane Salama

MOTSTÅNDARKOLL

Jönköpings Södra ligger på tolfte plats i Superettan efter 7 vinster på 24 matcher. De har gjort 32 mål framåt och släppt in 42. Senast förlorade man mot Brommapojkarna på hemmaplan med 1-2.

Vill du följa Trelleborgs FF direkt i mobilen? I appen TFF Live får du laguppställningar och highlights via pushnotiser.Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-10-02
Kategori: A-lag