Fotograf: Björn Sandberg

TFF-damerna tog en komfortabel 4-0-seger på lördagen - hemma mot Älmhults IF. Med mål från Tilde Olsson, Elisa Lang Nilsson, Alice Egnér och Rio Strand tog damerna en ny viktig trea i serietoppen.

- Kändes ganska bekvämt till slut, det måste jag säga, säger Hans Malmgren från Vångavallens korridorer efter matchen.

- Ett fysiskt lag, vilket vi har haft lite problem med innan. De lyfter lite längre och spelar lite tuffare - vilket vi visste att de skulle. Visste också att det skulle finnas ytor bakom deras förstapress. Hittar in i de ytorna ju längre matchen led.

Den 1 oktober och det märktes rejält att hösten kommit till Vångavallen. De mörka molnen började släppa ifrån sig ett lättare regn precis innan avspark, ett regn som sedan tilltog under matchens gång.

Men varken regnet eller ett fysiskt motståndarlag i Älmhults IF - kunde stoppa TFF-damerna på lördagen. Med segern blev det också en revansch, då Älmhult snuvade TFF på en trea i somras.

I matchens 17e minut tog hemmalaget ledningen genom Tilde Olsson. 1-0 och matchen tog TFFs håll, men innan ledningsmålet hade det kunnat bli mål på andra hållet. Efter slarv så sköts bollen i Jennifer Wandts ribba.

Men TFF gjorde första målet i matchen och när Elisa Lang Nilsson gjorde 2-0 kändes det bekvämt.

- När vi får tvåan blir det lugnare, vi rullar lite mer. Sen när de får utvisningen så blir det tydligt var det ska sluta. Egentligen en fråga om hur mycket det ska bli, säger Malmgren.

I andra halvlek fick sedan gästerna en utvisad efter två gula kort och då kändes det än mer bekvämt. Alice Egnér gjorde 3-0 innan Rio Strand satte 4-0 på matchens sista spark.

- Jag tycker väl att vi ska göra ett par mål till här idag. Deras målvakt gör några räddningar som man inte sett innan, all cred till henne - men vi bör göra några till.

- Vi kommer fram och skapar bra med chanser, bör kanske göra nåt mål till, absolut.

Tredje målet i matchen satte till slut Alice Egnér i mål, men mycket av det målet tillhörde Jennifer Lilliehöök, som jobbade fram målchansen. Med sin enorma speed gjorde Jennifer ett fantastiskt inhopp på lördagen.

- Jennifer gör ett jättefint inhopp. Ligger bakom 3-0-målet och skapar lägen till sig själv några gånger. Hon har speed och det vill vi ha och få fram.

- Ett fantastiskt bra inhopp faktiskt - fart, inställning, attityd. Alla de här tjejerna är sånt härligt gäng. Även om de konkurrerar om samma plats är de bästa vänner, fruktansvärt bra kamratgäng vi fått ihopa.

Matchen slutade 4-0 och med det leder Trelleborgs FF fortsatt serien. Nästa helg är det sista matchen i seriespelet - borta mot IS Halmia.

Serietvåan Södra Sandby IF vann borta mot Laholms FK med 4-2 - vilket innebär att serien lever in över sista omgången. Södra Sandby IF är en poäng bakom serieledande Trelleborgs FF.

- Vi är inte riktigt nöjda än, men det ska vi bli. Vi räknar med att de går rent - och då måste vi göra vårt. Så är det bara.

- Gäller att hålla igång detta nu, göra en så bra avslutning som möjligt mot IS Halmia. Se till att stå överst när vi väl är klara på lördag. Det är ett tryck nu denna veckan, men det är det här vi kämpat för hela året - och det är såna här matcher vi vill spela, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Jennifer Wandt, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Rio Strand, Elisa Lang Nilsson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Erika Nykjaer, Molly Froste, Josefine Svensson, Ebba Wendt, Clara Rengbo, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-10-01
Kategori: A-lag