Fotograf: Björn Sandberg

2021 var ett riktigt bra år för Trelleborg Cup men 2022 går mot en än större succé med fler anmälda lag än någonsin. Med mindre än en månad kvar till cupstart är det endast 17 lediga platser och det anmäls nya lag varje dag just nu. Trelleborg Cup genomförs tillsammans med Trelleborg Group den 22-23 oktober.

- Vi går mot en cup med fler lag än vi haft någon gång tidigare och det är naturligtvis väldigt glädjande. Vi fick mycket positiv feedback från lagen som deltog förra året och har samtidigt försökt skruva på de saker vi kunde göra bättre, säger Martin Biärsjö, cupansvarig för Trelleborg Cup.

Majoriteten av lagen är från Skåne men 2022 kommer lag från både Blekinge, Göteborg och Danmark. Trelleborg Cup erbjuder att spela med nästa års spelsätt vilket gör att många lag ser det som en perfekt förberedelse inför nästa säsong.

- Att vi spelar med nästa års spelsätt har varit väldigt omtyckt och vårt mål med Trelleborg Cup är att alla spelare och ledare ska känna att det har varit en lyckad dag när man åker ifrån Vångavallen. Det innebär bland annat att vi lägger mycket tid på gruppindelningar så att lag som kommer från samma närområde och har mött varandra flera gånger under året redan hamnar med lag de inte mött så ofta eller kanske inte mött alls tidigare. Samtidigt får man ha med sig att det inte alltid går att lösa, det beror ju på vilka lag som anmält sig i de olika nivåerna.

Lag som har lite längre att åka ser det också som en perfekt avslutning på säsongen, att kanske bo på hotell och hitta på något annat under den tiden på dagen cupen inte spelas i och med att man antingen spelar förmiddag eller eftermiddag.

- Vi vill att man ska spela matcherna hyfsat tätt och slippa vänta flera timmar mellan varje avspark. Det betyder att man spelar sina matcher mellan till exempel 09:00 och 13:00 vilket gör att man kan ha tid för en lagaktivitet på eftermiddagen. Det vet vi är väldigt populärt bland klubbar som åker lite längre, säger Martin Biärsjö.

Om alla platser fylls så spelar 168 lag Trelleborg Cup om en månad, vilket innebär att fler än 2 000 barn och ungdomar kommer befinna sig på och omkring Vångavallen under två dagar. Läs mer om Trelleborg Cup, och hitta anmälan till cupen, på www.trelleborgcup.se.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-09-27
Kategori: Ungdom