Fotograf: Björn Sandberg

Damerna tog med alla tre poäng hem - när de mötte Färjestadens GoIF på bortaplan på lördagen.

3-1 på Öland mot Färjestadens GoIF, där Tilde Olsson, Irmeli Jonsson och Viktoria Persson stod för målen.

Efter förlusten hemma mot Södra Sandby IF - var det såklart skönt att studsa tillbaka in i vinnarspåret.

- Skönt att kunna studsa tillbaka efter förlusten senast. Resultatet kanske lite i underkant, vi hade stort bollinnehav - dock skapade vi kanske inte de där riktigt farliga chanserna, säger Hans Malmgren efter matchens slut.

Inför matchen mot Södra Sandby IF förra helgen fick damerna kasta om rejält i startuppställningen på grund av skador och sjukdomar. På lördagen fick man kasta om igen - dock resulterade det i seger denna gången.

- Vi hade Ebba Jahnfors avstängd, sen Ebba Wendt som var iväg med sitt jobb, Elisa Lang Nilsson som varit sjuk. Gjorde att vi fick kasta om igen - men idag lyckades vi bättre.

- Rio Strand gör en riktigt bra match, kanske lite ovan position, som tia. Det är glädjande, hon var bra både offensivt och defensivt.

Gästande TFF, som åkte upp redan på fredagen, började riktigt bra och tryckte ner hemmalaget. Stort bollinnehav, men de där riktigt farliga målchanserna saknades.

Men 1-0 till Trelleborgs FF skulle komma, genom Tilde Olsson. Med det stora bollinnehavet kändes ledningen rättvis, men Färjestaden skulle få en biljett in i matchen och kvittering.

- Vi gör det bra i början och tryckte ner dem rejält i början. Samtidigt ställde de om bra och har snabba spelare där framme. Men vi gör 1-0, sen kanske vi blir för övermodiga och bjuder in dem i matchen. De kvitterar när de egentligen var på väg att kapitulera - de fick lite momentum där, säger Malmgren.

Men, ungefär tio minuter innan paus så återtog TFF ledningen på straff.

- Straffen är väl ganska solklar ändå, inga större protester på en hands. En straff som Irmeli Jonsson smäller dit, liksom ingen tvekan alls.

- Vi går till paus med lite blandande känslor, 2-1-ledning. En ledning med en boll är alltid skör. Men, sen när Viktoria Persson 3-1, ja - då släppte allt. Då kändes det som om vi kunde ro allt i hamn.

I matchens 75e minut kom 3-1 till TFF genom Viktoria Persson. Viktoria, som varit borta ett tag på grund av en hjärnskakning, punkterade matchen - och säkrade tre poäng till Trelleborg.

Damernas serie är fortsatt otroligt jämn i toppen - och det kommer vara spännande hela vägen. Med två matcher kvar av seriespelet leder Trelleborgs FF, en poäng före Södra Sandby IF.

Nästa lördag gästar Älmhults IF Vångavallen - och ditt stöd behövs på läktaren. Avsparken är 14:00.

- Vi har en revansch att kräva på dem efter senaste mötet. De är kluriga, så vi får se. Men tjejerna är verkligen otroligt taggade inför de sista matcherna och vi var betydligt bättre idag än senast, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Jennifer Wandt, Saga Ollerstam, Rio Strand, Viktoria Persson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Erika Nykjaer, Molly Froste, Elisa Lang Nilsson, Clara Rengbo, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-09-24
Kategori: A-lag