Fotograf: Björn Sandberg

Herrarna tog en ny tung och viktig trea på söndagen, detta när man besegrade IK Brage på Domnarvsvallen i Borlänge.

IK Brage - Trelleborgs FF, 1-2.

Målen gjorde Henry Offia och Nicolas Mortensen. De tre poängen gör att TFF nu bara är en poäng ifrån kvalplatsen mot Allsvenskan.

- Underbar seger, borta mot IK Brage i ett viktigt skede i allt, säger en nöjd Kristian Haynes efter matchen.

- Vi får en bra inledning, bra tryck och har ju ett skott i stolpen redan efter några sekunder. En bra hörnvariant som var värd ett bättre öde, vi kom liksom rätt in i det.

Rätt in var det och bara efter några sekunder av matchen hade då Henry Offia - ett knallhårt skott i stolpen.

Efter några minuter så jobbade hemmalaget sig in i matchen, skapade också några halvchanser. Men det var Trelleborgs FF som tog ledningen genom Henry Offia, efter läcker framspelning av Mohammed Saeid. Ett vackert anfall - där Offia avslutade med att rulla bollen i mål.

Tyvärr kvitterade dock IK Brage och Douglas Karlberg några minuter senare.

- Deras kvittering känns onödig, men en liten miss i sorteringen och vi borde skyddat bättre. Sen studsar bollen konstigt, en lömsk studs, stannar upp liksom. Sen kommer väl Larsen lite fel också.

Dock skulle det bli ledning åter för TFF. Åter var det ett vacker mål och Mohammed Saeid var åter den som gjorde assisten. Denna gången var det Nicolas Mortensen som stod för avslutet och målet som till slut skulle ge seger.

- Vi är bra på konstgräset och det är alltid en omställning från vanligt gräs. Vi spelar bra anfallsspel och gör två - helt fantastiskt fina mål. Mohammed Saeid är sista hjärnan bakom och ibland undrar man om han har ögon i nacken, säger Haynes.

- Bra att både Henry Offia och Nicolas Mortensen gör mål, båda två ligger på tio mål.

Matchen skulle sluta 2-1 till Trelleborgs FF, även om det blev spännande i slutet på matchen. Matchens sista spark var en frispark till IK Brage i farligt läge, där man tryckte upp precis allt. Men TFF höll undan och vann.

- Försvarar oss lite för mycket, lite för tidigt, slutar anfalla egentligen. Samtidigt en motståndare som gör saker bra.

- Vi försöker sen kliva och göra nästa mål, för att inte komma för långt ner. Andra halvlek och speciellt i slutet, ville vi bara få in allt i hamn. Bra kollektiv idag och det behöver vi i slutet av serien, mycket var bra idag annars.

Segern är den andra i rad i Superettan och andra i samma vecka. Nu är det ett litet landslagsuppehåll innan Jönköpings Södra IF kommer på besök till Vångavallen - den 3 oktober.

- Skönt att kunna paketera en trea på Domnarvsvallen, där vi brukar ha det svårt. Två segrar i rad, inga nya avstängningar eller skador, samt att spelare är på väg tillbaka. Nu ett landslagsuppehåll och tydliga målet är att fortsätta så här efter det, avslutar Kristian Haynes.

Startuppställning:

Andreas Larsen (ut 78) - Fritiof Björkén, Abel Ogwuche, Anton Tideman, Bödvar Bödvarsson - Mohammed Saeid (ut 86), Mouhammed-Ali Dhaini (ut 86), Haris Brkic (ut 74) - Johan Blomberg, Nicolas Mortensen, Henry Offia.

Avbytare:

Kasper Kristensen (in 78), Herman Hallberg (in 86), Lukas Minter Wettergren, Isak Jönsson (in 86), Simon Amin (in 74), Felix Hörberg (in 79), Othmane Salama.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-09-18
Kategori: A-lag