Fotograf: Björn Sandberg


En av årets längsta bortaresor väntar imorgon när IK Brage är motståndaren. Laget tränade under förmiddagen idag och satte sig sedan på bussen som tar dem till Borlänge. Är du inte på plats så ser du matchen på discovery+.

Kristian Haynes om IK Brage och morgondagens match

En lång resa betyder att vi åker buss redan dagen före, men det är skönt att komma på plats och kunna förbereda sig på rätt sätt under hela morgondagen. IK Brage anordnar gratismatch imorgon så vi antar att det blir mycket folk och bra drag på matchen, så det är upp till oss att förstöra festen.

Vi studsade tillbaka senast mot ÖIS och gjorde en bra match där vi kontrollerade stora delar och det är ju så vi vill fortsätta. Ett lyckat försvarsspel över hela planen med ett lyckat presspel där vi också vågar att falla ibland och ta det lugnt. Att lösa dessa bedömningar, när vi ska göra vad i matcherna, är en egenskap jag hoppas att vi fortsätter utveckla.

Det är inte många poäng upp till tredjeplatsen, som Brage har just nu, så vi går naturligtvis in med ambitionen att krympa det avståndet.

Hur är status i truppen?

Felix Hörberg och Simon Amin kommer tillbaka från sina avstängningar och Isak Jönsson är tillbaka från sjukdom. Däremot saknar vi Mikko Viitikko som är kvar i Trelleborg då det väntas tillökning i familjen.

MATCHINFORMATION

TID: Söndag 18 september, 15:00
PLATS: Domnarvsvallen
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Anton Tideman, Herman Hallberg, Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid, Lukas Minter Wettergren, Isak Jönsson, Henry Offia, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Johan Blomberg, Bödvar Bödvarsson, Felix Hörberg, Haris Brkic, Othmane Salama, Abel Ogwuche

INTE MED I MATCHTRUPP: Petar Petrovic (långtidsskadad, i träning), Liam Olausson (skadad), Jesper Modig (skadad), Mikko Viitikko (familjeskäl)

MOTSTÅNDARKOLL

IK Brage ligger på tredje plats i Superettan efter 11 vinster på 23 matcher. De har gjort 40 mål framåt och släppt in 27. Senast spelade vann man med 3-2 mot AFC Eskilstuna på bortaplan.

Vill du följa Trelleborgs FF direkt i mobilen? I appen TFF Live får du laguppställningar och highlights via pushnotiser.Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-09-17
Kategori: A-lag