Fotograf: Björn Sandberg

Tyvärr förlorade damerna seriefinalen mot Södra Sandby IF på fredagskvällen.

Trelleborgs FF - Södra Sandby IF, 0-2.

- Vi gick ut direkt idag med att ligga lågt, det syntes väl rätt så tydligt från första början. Ville värna om den poängen vi hade och ställa om på omställningar, säger Hans Malmgren direkt efter matchen.

Inför matchen ledde Trelleborgs FF serien med fyra poäng. När matchen sen var slut - hade fyra poäng krympt till en. Detta efter att gästande Södra Sandby IF målat två gånger på hörna i andra halvlek.

Den första halvleken slutade mållös, men det var en halvlek som inte saknade heta chanser. För gästande Södra Sandby var det en del heta chanser, men då stod Jennifer Wandt i vägen.

För hemmalagets del var det mycket Alice Egnér, med fina dribblingsräder på sin högerkant - samt en frisparkskanon i gästernas ribba.

- Vi saknade ju inte möjligheterna i första halvlek.

- Dels Alice frispark som var bra, Alice kommer också runt på sin kant. Men vi är inte riktigt där idag, inte riktigt på hugget. Kliver inte in och smäller inte på tillräckligt i närkamperna. Vinner för lite andrabollar. Duellspelet är lika med noll i första halvlek.

0-1 kom i matchens 51a minut på hörna. Efter gästernas ledningsmål klev hemmalaget upp, fick tag på bollen mer - men hade det svårt att sätta sista avgörande passningen.

Istället för hemmamål - punkterade Södra Sandby IF matchen genom att göra 0-2 i 87e.

- Efter vi släppte in första målet så ville vi kliva upp lite och då får vi tag på det bättre. Men vi får inte utdelningen vi vill få. Tyvärr.

- Vi visste att de skulle äga mycket boll idag. Spelskickliga och rullar boll jättebra. Roterar runt och det kom inte som en nyhet för oss. Skillnaden mellan Eskilsminne och Södra Sandby är ju att Södra Sandby har bättre spelare att sätta passen. Här är de bollskickliga.

- Vi ska ju inte släppa in mål på hörnor heller, utan vi ska kunna göra mål. Har möjligheterna men får inte till det där extra.

Förberedelserna inför matchen blev väl kanske sådär. Matilda Andersson skadade sig på träningen dagen innan match, Elisa Lang Nilsson blev sjuk på matchdag - samt Viktoria Persson som inte helt är återställd efter sin hjärnskakning.

- Man kan inte stå och snacka om spelare som inte är med, men en sån som Elisa är ju otroligt viktig för oss. Gäller ju Viktoria Persson och Matilda Andersson också. Men vi har det vi har och då får vi laborera med det. Man kan inte gnälla över det, säger Malmgren.

Trelleborgs FF leder fortfarande Division 1 Södra Götaland - men nu endast en poäng före Södra Sandby IF.

Nästa match är borta mot Färjestadens GoIF, nästa helg.

- Gäller att vara noggranna här, vi sitter ju fortfarande i förarsätet. Det gäller att vi gör vårt jobb hela vägen. Gäller att ställa om, ta tillvara på träningsveckan - tillåta att det ska brinna lite i huvudena här nu.

- Vi är lite sargade, men så är det. Slutet på säsongen med skador och sjukdomar, men inget att göra åt. Vi kan inte skylla på det - utan vi är helt enkelt inte tillräckligt alerta idag, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Jennifer Wandt, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Ebba Wendt Lundgren, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Erika Nykjaer, Molly Froste, Rio Strand, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Clara Rengbo, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-09-16
Kategori: A-lag