Fotograf: Björn Sandberg


Fredagskvällen bjuder på ett toppmöte i Division 1 där hemmalaget, och serieledarna, Trelleborgs FF ställs mot Södra Sandby IF som ligger tvåa i serien. Bortalaget ligger i skrivande stund 4 poäng bakom TFF och Vångavallen står redo för underhållning. Avspark är 19:00 och huvudentrén och tältet öppnar en timme innan, 18 år och äldre betalar 50 :- i inträde och de som är yngre går in gratis. 

Hans Malmgren om Södra Sandby och morgondagens toppmatch

Vi möter ett väldigt starkt lag som inte tappat någonting under andra halvan av säsongen. De är spelskickliga, gillar att äga boll och det blir en utmaning för oss att stänga ner deras starka, offensiva spelare. Känslan är att de måste gå för det eftersom de ligger några poäng bakom oss och vi kommer få omställningsmöjligheter i matchen som vi måste utnyttja. 

I övrigt för vår del gäller det att vi fortsätter att spela ett tight försvarsspel, precis som vi brukar göra. Vi ska inte släppa till för mycket chanser bakåt och samtidigt inte ha för stora avstånd mellan våra lagdelar. Det gäller att vi njuter av stunden vi är i, det är exakt sådana här matcher vi vill spela.

Förutom det som händer på planen hoppas jag vi får samma härliga stöd som vi hade senast mot Eskilsminne. En fredagskväll på Vångavallen känns som en riktigt bra start på helgen och tillsammans, spelare och publik, ser vi till att ta tre poäng!

MATCHINFORMATION

TID: Fredag 16 september, 19:00

PLATS: Vångavallen

MATCHTRUPP: Erika Nykjaer, Jennifer Wandt, Molly Froste, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Rio Strand, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Ebba Wendt, Clara Rengbo, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom

MOTSTÅNDARKOLL

Södra Sandby IF ligger på andra plats i Division 1 Södra Götaland. Man har vunnit 14 matcher den här säsongen och man har gjort 66 mål framåt och släppt in 23 stycken.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-09-15
Kategori: A-lag