Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF besegrade Örgryte IS i Superettan på måndagskvällen hemma på Vångavallen.

Matchen slutade 2-1 efter mål av Mouhammed-Ali Dhaini och Haris Brkic.

- Det var härligt. Det fick se ut lite som det ville idag, utifrån förra veckans prestation så var det ett skönt sätt att studsa tillbaka på, säger Kristian Haynes direkt efter matchens slut.

- Blir ganska kontrollerat till slut. Där är faser och perioder i spelet, men så kommer det vara. En motståndare i Örgryte IS som kämpar för överlevnad - men kändes ändå kontrollerat.

Det var ett helt annat Trelleborgs FF som stegade ut på Vångavallens fantastiskt fina gräsmatta på måndagskvällen än senast. 

En bra start på måndagsmatchen med hög intensitet och ett presspel som satt. Man tog också ledningen i matchen tidigt, genom Mouhammed-Ali Dhaini, som vräkte sig fram och nickade in en hörna.

1-0 skulle också stå sig halvleken ut. En första halvlek där Trelleborgs FF var bättre, men Örgryte IS jobbade sig in något i slutet.

- Nån period där vi hamnar lägre, där vi känner att ta det lugnt istället och stressa inte upp. Några bollar hem till målvakten för mycket kanske.

Andra halvlek var inte gammal sen när gästande Örgryte IS prickade Andreas Larsens vänstra kryssribba. Mål där - och det hade kunnat bli en helt annan match, istället svarade hemmalaget med en boll i ribban själv.

- De har en ribba precis i början på andra, där hade kunnat skifta och bli en annorlunda match. Vi har en också i ribban efter det och det är ju marginaler som kan gå på vilket håll som helst. 1-0 är ju ändå en skör ledning, säger Haynes.

Vindsnabbe Henry Offia ställde till med mycket oreda, som vanligt. Han ordnade en straff till hemmalaget när matchuret precis tickat över 80 minuter. En straff som Haris Brkic satte, men där ÖIS-målvakten Robin Wallinder var på med fingertopparna.

Några minuter senare ordnade sen Johan Blomberg en ny straff till hemmalaget, detta efter att han blivit nersparkad i ÖIS straffområde. Straffen tog åter Haris Brkic hand om, men denna gången räddade Robin Wallinder med hela handen.

- Vi är tydliga med att spela för nästa mål. Vi vet hur det sett ut annars. Sen rullar det på, hade väl en liten känsla av att det skulle bli straffar idag - det har vi haft för lite av i år. Vi hade faktiskt en straffsparksläggning igår.

- Hjälpte dock inte Haris på andra straffen, annars är han säkerheten själv. Men bra att han gör mål och hade det blivit 3-0 där hade det blivit en riktigt komfortabel seger till slut.

Det blev inte mindre än 7 tilläggsminuter i måndagens match. Precis innan de sju minuterna var till ända så reducerade Örgryte IS matchen - efter en nick av Kevin Ackerman från nära håll. Men närmare än en reducering kom aldrig gästerna som tur var.

Trelleborgs FF - Örgryte IS slutade 2-1.

- Kommer in jättemycket folk i deras forcering och det går in ett mål. Ser inte riktigt vad som händer, svårt att värja sig mot allt. Synd att Andreas inte fick hålla nollan, för han gör en bra match annars.

- Kollektivet bör hyllas idag. Vi gör en tillräckligt bra match för att vinna rättvist tycker jag.

Inför matchen var det annars lite osäkert i hemmalagets backlinje. Där Jesper Modig är skadad, Mikko Viitikko inte var riktigt spelklar och där Isak Jönsson blev sjuk på matchdag. Det gjorde att mittbacksparet på måndagen blev Abel Ogwuche och Anton Tideman. Ett helt oprövat mittbackspar - som var alldeles glimrande bra.

Abel Ogwuche gjorde därmed också sin första start i Superettan. Han blev inkastad i startelvan efter att Isak Jönsson blivit sjuk på måndagen.

- Måste hylla Antons insats, med två träningar som innerback i år. Han svarade på frågan om att spela innerback med - ’’ oj, det vill jag gärna ’’. Han gör det med bravur och vägleder alla runt omkring sig på ett bra sätt. Kulturbäraren Anton Tideman.

- Kul med Abel också. Lite olyckligt imorse när samtalet kom från Isak, men han svarade upp jättefint. Simple is good enough och det lyssnade han på. Enkelt och säkert, framåtlutad, både han och Anton. Kul att se samarbetet som är helt oprövat.

- Abel är ju ett fysiskt monster och publiken gillade det.

Född 2005 så gjorde sedan Loke Mattsson debut i Superettan på måndagskvällen. Han fick de allra sista minuterna på Vångavallen och hann visa upp sin enorma snabbhet för hemmapubliken.

- Kul att se Loke i debuten, han är född 2005. Det yngsta på länge i Superettan, iallafall för vår del, säger Haynes.

Efter två raka förluster i Superettan studsar Trelleborgs FF tillbaka in i vinnarspåret - efter 2-1 hemma mot Örgryte IS. Nu är det sikte på nya mål och på söndag väntar IK Brage på bortaplan. Avspark 15:00.

- Skön seger idag, men mer lättnad än full glädje - för vi ska ha mer poäng än så här.

- Kul att få gå ner till True Blues och fira, med övriga publiken också förstås. Fin kväll. Nu ska vi till Borlänge, njuta i tolv timmar och sen är det nästa uppgift, avslutar Kristian Haynes.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Fritiof Björkén, Abel Ogwuche, Anton Tideman, Bödvar Bödvarsson - Mohammed Saeid, Mouhammed-Ali Dhaini, Haris Brkic (ut 88) - Johan Blomberg, Nicolas Mortensen (ut 96), Henry Offia (ut 88).

Avbytare:

Kasper Kristensen, Mikko Viitikko, Herman Hallberg (in 88), Lukas Minter Wettergren, Eren Alievski, Othmane Salama (in 88), Loke Mattsson (in 96).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-09-12
Kategori: A-lag