Fotograf: Björn Sandberg


Division 1 fortsätter för damlaget med en resa till Halmstad och möte med BK Astrio på bortaplan under lördagen.

Hans Malmgren om BK Astrio och kommande match

Det har varit positiva tongångar efter förra helgens seger mot Eskilsminne naturligtvis och det har vi tagit med oss in i veckans träningar som varit bra. Vi är dock medvetna om att vi inte på något sätt är klara för någonting än så det gäller att vi fortsätter att ta oss an varje match på det sättet vi gjort under säsongen.

BK Astrio kämpar stenhårt för att hamna på övre halvan i tabellen och vann senast mot Halmia. De gav oss en tuff match på Vångavallen men har efter det tappat två av sina bästa spelare och har blandat och gett resultatmässigt. Vi ska inte underskatta dem utan förväntar oss en match där motståndaren kommer kämpa stenhårt för att vinna över oss.

Truppmässigt så har vi haft en del sjukdomar i veckan samtidigt som Viktoria Persson och Hanna Bauer fortfarande inte är tillgängliga för spel. Edina Filekovic missar också matchen.

MATCHINFORMATION

TID: Lördag 10 september, 14:00

PLATS: Söndrums IP

MATCHTRUPP: Erika Nykjaer, Jennifer Wandt, Molly Froste, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Rio Strand, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Ebba Wendt, Clara Rengbo, Irmeli Jonsson, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom

MOTSTÅNDARKOLL

BK Astrio ligger på nionde plats i Division 1 Södra Götaland. Man har vunnit fen matcher den här säsongen och gjort 38 mål framåt samt släppt in 41 mål.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-09-09
Kategori: A-lag