Fotograf: Björn Sandberg

På tisdagskvällen gästade AFC Eskilstuna Vångavallen för match i Superettan. 

Första halvlek böljade fram och tillbaka, men de där riktigt heta målchanserna saknades. Varken hemmalaget eller gästerna var ens riktigt nära att göra mål. I den andra gjorde gästerna matchens enda.

Trelleborgs FF - AFC Eskilstuna, 0-1.

- Sjukt frustrerande att vi inte kan leverera när det behövs, säger en märkbart irriterad Kristian Haynes efter matchens slut.

- En riktigt platt insats rakt igenom. Jag är ytterst ansvarig för att förbereda laget för vad som ska göras där ute, men vi är inte beredda att skitta ner oss - det är motståndarna, därför vinner vi inte denna matchen idag. AFC Eskilstuna vinner rättvist.

Fritiof Björkén var avstängd i matchen, vilket gjorde att Johan Blomberg hamnade på högerbacken till slut. Förutom det så var där småskavanker lite här och där, bland annat fick Jesper Modig bryta matchen tidigt i första halvlek. Ut med ont i baksida lår och då fick mittfältaren Mouhammed-Ali Dhaini gå ner som mittback istället.

- Jesper får gå ut tidigt, klart det finns störningsmoment. Samtidigt kommer AFC hit med stor förändring i sin startelva, så finns ju inga ursäkter. Men klart det stör rytmen, säger Haynes.

- Vi flyttar inte oss, vi anpassar oss lite efter 20 minuter för vi inte får grepp i pressen. Finns ingen intensitet i närheten av det vi vill, vilket får motståndarna att se ut som världsmästare.

Första halvlek slutade 0-0.

I andra halvlek satte Ashley Coffey matchens enda mål. Hemmalaget hade det svårt både framåt och bakåt.

- Vi gör en justering i paus och kom överens om att sätta in intensiteten om det fanns någon. Det fanns och blev lite bättre i början av andra. Vi stör dem tidigare - men är uddlöst. Allting är platt idag.

- Jag har inte mer att säga om det. Vi sätter ingenting därute, för vi är inte beredda att göra jobbet. Varken offensivt eller defensivt - då ser det ut så här. Uddlöst.

Med åtta omgångar kvar av Superettan har Trelleborgs FF fyra poäng upp till kvalplatsen mot Allsvenskan. På måndag kommer Örgryte IS på besök till Vångavallen.

- Med de omgångarna som är kvar, var vi befinner oss och hur mycket poäng som är kvar, då borde man fatta - men det gör vi inte. Sjukt besviken, riktigt svag prestation och ett hemmaspel som vi inte visat upp på hela säsongen.

- Jag tänker endast på oss själva nu, fortsättningen blir viktigare vad vi gör. Då kan det kvitta vad motståndarna i serien gör. Är inte vi beredda så kvittar det. Vi skulle sy ihop avslutningen bra, det kan vi fortfarande göra - men det beror på hur man hanterar det från denna matchen, avslutar Kristian Haynes.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Johan Blomberg, Jesper Modig (ut 19), Isak Jönsson, Bödvar Bödvarsson - Haris Brkic, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin (ut 67) - Mohammed Saeid (ut 78), Nicolas Mortensen, Henry Offia.

Avbytare:

Kasper Kristensen, Anton Tideman (in 78), Herman Hallberg (in 67), Lukas Minter Wettergren, Othmane Salama (in 19), Abel Ogwuche, Loke Mattsson.Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-09-06
Kategori: A-lag