Fotograf: Björn Sandberg


Vårt duktiga P16-lag slutade på första plats i P16 Nationell Grupp 1, vilket betyder att man är klara för slutspel och samtidigt spelar i P16 Allsvenskan nästa säsong.

- Att vinna en serie är naturligtvis alltid väldigt glädjande och det ska bli intressant att se hur killarna står sig i det kommande slutspelet. Jag vill berömma ledarstaben Rickard Mattsson, Dennis Larsson, Jessica Larsson Jogensjö och Sami Ahlholm som tillsammans med truppen gjort en riktigt bra säsong än så länge, säger tf. akademichef Martin Biärsjö.

Huvudtränare Rickard Mattsson är naturligtvis mycket nöjd med prestationen och pekar på att hög träningsnärvaro är nyckeln till både utveckling av individen och lagets prestation.

- Vi har haft en hög träningsnärvaro som hjälpt spelarna med sin utveckling under hela säsongen vilket lagt grunden till prestationerna. Sommaruppehållet spenderades med Nordic Invitational Cup i Danmark där vi kunde prova lite nya saker som utvecklade vårt grundspel och det var något vi kunde föra vidare till andra halvan av serien. Nu blickar vi framåt mot en intressant och utmanande höst med slutspel och vi i tränarstaben kommer göra allt för att killarna ska få de bästa förutsättningarna för att fortsätta att utvecklas som både lag och individer.

P16-serierna består av åtta grundseriegrupper och efter färdigspelad grundserie genomförs A-, B- och C-slutspel. Trelleborgs FF är med sin serieseger klara för A-slutspel som genomförs i form av ett gruppspel med enkelmöten där vinnaren i respektive grupp går vidare till finalspel.

Under söndagen spelades den första matchen i A-slutspelet och TFF vann med 3-2 mot Lunds BK på bortaplan.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-09-04
Kategori: Ungdom