Fotograf: Björn Sandberg

Damerna tog en fantastiskt härlig och tung seger på lördagen hemma mot Eskilsminne IF. Hållen nolla och två mål framåt - gav tre nya poäng till Trelleborgs FF som fortsatt leder serien.

En stor nyckel till segern var ett stabilt försvarsspel - samt mål genom Alice Egnér och Tilde Olsson.

- Stabilt. Vi gör en riktigt bra match rent försvarsmässigt, vi håller ihop det och är stabila - sen gör vi två mål framåt, säger en mycket nöjd Hans Malmgren direkt efter matchen.

Det var alltså toppmatch i Division 1 Södra på lördagen, där Eskilsminne IF inför matchen låg fyra poäng bakom serieledande Trelleborgs FF. När matchen var slut så hade fyra poäng - blivit till sju.

Det var mycket Trelleborgs FF i början på matchen, det var även mycket Alice Egnér, som hade stor dribblingsuppvisning för publiken. 

Alice gjorde också, fullt rättvist, matchens första mål. Efter en av hennes dribblingsräder satte hon bollen i nät och glädjen exploderade.

- Alice är ju magisk i första halvlek, mattas av lite i andra. Men när hon väl sätter fart - då går det undan, berömmer Malmgren.

Alice 1-0 som också skulle stå sig till paus.

- Vi går för det när vi får lägena. Pratat om det i veckan att deras trebackslinje är lite trög och det utnyttjar vi. Går bakom när det finns lägen - Alice kommer ju runt hela tiden.

- Tycker dock vi blir lite låga i slutet på första halvlek, saknar lite uppspelspunkt när Tilde Olsson ibland kommer för långt ner i banan. I övrigt gör vi en bra match, framförallt försvarsmässigt.

I andra halvlek utökade hemmalaget till 2-0 genom Tilde Olsson. Efter ett långt inlägg från höger knoppade Tilde in bollen i mål.

Gästande Eskilsminne IF hade svårt att skapa något framåt. Jennifer Wandt, som gjorde debut i seriesammanhang, höll nollan - men ställdes inte på allt för stora prov, mycket tack vare starkt försvarsspel och en riktig chef i luften.

- Saga Ollerstam gör inte ett fel idag där bak, plockar bort allt i luften. Vi snackade innan om att förhindra deras inspel från kanterna, tycker vi gör det bra.

- Bra insats, håller nollan och gör två mål framåt - har bud på ett par till. Kanske vi hade kunnat göra två till i första halvlek.

En som missade lördagens match var Viktoria Persson. Dagarna innan matchen blev hon knockad av en boll på träning. Med en lättare hjärnskakning fick istället Matilda Andersson spela ute på vänsterkanten och gjorde det med bravur.

- Viktoria fick en boll i huvudet i torsdags och har mått lite dåligt efter det. Lite ovan position för Matilda Andersson att spela till vänster, men det är något vi valt att göra i vissa matcher tidigare när vi inte vill vara för offensiva - tycker hon gör en helt fantastisk match, säger Malmgren.

- Går en ut så får någon annan chansen, Matilda gör det jättebra på sin ovana position.

Trelleborgs FF Dam - Eskilsminne IF, 2-0.

- 2-0 är 2-0 och det är tre poäng. Vi har gjort vad vi skulle idag och det är det viktiga. Grymt nöjd med inställningen och attityden, vi krigar fullt ut i 90 minuter. Inte så mycket mer att säga.

Det var annars fritt inträde på lördagen och det var mycket nyfiket folk på plats, från alla olika håll. Publiken fick se Trelleborgs FFs damer ta tre nya poäng.

Efteråt var det autograf-skrivning på innerplan, där TFF-ungdomar köade långt för att få just sin favorit.

- Tjejerna älskar det, inspirerande och kul att folk vill kolla på oss också. Vi gör bra PR för det idag - en bra divison 1-match.

Om exakt en vecka spelar damerna igen - borta mot BK Astrio.

- Vi ska upp och möta ett Astrio som kämpar för överlevnad, så blir säkert en annan typ av match då. Gäller att ta tillvara på detta, vara på hugget. Det är en tråkig klyscha - men det är en match i taget som verkligen gäller, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Jennifer Wandt, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egner, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Erika Nykjaer, Molly Froste, Rio Strand, Josefine Svensson, Ebba Wendt Lundgren, Clara Rengbo, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-09-03
Kategori: A-lag