Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FFs herrar är klara för gruppspelet i Svenska Cupen - detta efter en 2-0-seger borta mot IK Gauthiod på onsdagskvällen.

Målen gjordes av Isak Jönsson och Fritiof Björkén.

- Det var en trevlig kväll här uppe i skogarna, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Det blev väl lite lättare än förväntat kanske, men en stor nyckel till det är att vi gjorde mål tidigt. Tvingade dem sedan att spela lågt försvarsspel.

Redan efter några minuter tog Trelleborgs FF ledningen på Lunnevi IP. Isak Jönsson styrde in en frispark från Mohammed Saeid. Sen utökade gästande TFF ledningen lite mindre än en halvtimme senare genom Fritiof Björkén.

Hemmalaget hade inte särskilt mycket framåt.

- Det var en fin och varm kväll, men jag tror att Kasper Kristensen frös i målet, säger Haynes.

- Vi hade full kontroll. Det var en proffsig inställning hela vägen från alla. Det är viktigt med en bra ingång, för det är svårt att hämta tillbaka senare. Det blev sen en lång transportsträcka i andra halvlek, de försökte väl, men bränslet tog slut. En jättebra kväll allt som allt. Är det något vi ska plussa idag så är det annars det stora kollektivet.

Nicolas Mortensen tvingades bryta matchen på onsdagen, med känningar i ena knät. Någon större fara ska det förhoppningsvis inte vara.

- Vi klarar oss undan ganska bra från skador, även om Nicolas Mortensen tvingades kliva av tidigt. Men ska nog inte vara någon större fara. Lite överansträngningssymptom.

I matchen gjorde 19-årige Tom Wassholm och 17-årige Loke Mattsson tävlingsdebut. Loke, som hoppade in tidigt i andra halvlek, var också nära att kröna sin tävlingsdebut med ett mål.

- Tom har tränat med A-laget en hel del, Loke är ny i sammanhanget - besitter också en otrolig fart, passar in i vårt sätt att spela.

- Han var även nära att göra mål i matchen, men domaren hittade något att blåsa för i tidigare skede. Såklart synd.

Matchen slutade 2-0 till Trelleborgs FF - med det resultatet är man då klara för Svenska Cupens gruppspel tidigt nästa år.

- Förkortar ju en jättelång försäsong. Man får träna och sen tävla tidigare, vi har ju också haft trevliga upplevelser med det - så det är viktigt för oss att få vara med, avslutar Kristian Haynes.

Nästa match för herrarna är i Superettan. På tisdag nästa vecka kommer AFC Eskilstuna på besök till Vångavallen. Avspark 19:00.

Startuppställning:

Kasper Kristensen, Fritiof Björkén, Anton Tideman, Jesper Modig, Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid, Lukas Minter Wettergren, Isak Jönsson, Henry Offia, Mouhammed-Ali Dhaini, Othmane Salama.

Avbytare:

Andreas Larsen, Simon Amin, Bödvar Bödvarsson, Haris Brkic, Abel Ogwuche, Loke Mattsson, Tom Wassholm.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-08-31
Kategori: A-lag