Fotograf: Björn Sandberg

I damernas match borta mot Lörby IF blev det ett riktigt målkalas. Om det regnade vatten hemma i Trelleborg - så var det mål som regnade i Lörby.

Matchen vanns med hela 14-0, med det bättrade damerna på sin målskillnad rejält.

- Första tio kanske det var lite jämnt, men de kom ju inte till något bra läge. Men efter det så, ja, vi var tydliga med att det inte skulle se ut som hemma mot Staffanstorp - utan idag skulle vi ha i högsta växel, säger Hans Malmgren efter matchen.

- Vi fick utdelning och resultatet talar väl för sig.

Målen i matchen gjordes av:

Elisa Lang Nilsson x3, Viktoria Persson x2, Ebba Jahnfors x2, Tilde Olsson, Alice Egnér, Jennifer Lilliehöök, Rio Strand, Irmeli Jonsson, Ebba Wendt Lundgren, samt ett självmål.

Redan i den 14e matchminuten stod det 1-0 till TFF, där Elisa Lang Nilsson gjorde sitt första av totalt tre mål i matchen.

När det blåstes för paus hade Elisa gjort sitt tredje mål för dagen och det stod 9-0 till TFF.

I paus gjordes sen tre byten direkt, där just Elisa klev av, samt Tilde Olsson och Alice Egnér.

In kom då istället Rio Strand, Ebba Wendt Lundgren och Jennifer Lilliehöök. Alla tre inhoppare blev sen målskyttar i matchen.

- Det är ändå lite svårt att leda med nio bollar i paus. Det blev lite slarvigt och de fick något halvläge, men även ett friläge som dock Erika i mål avstyrde.

- Förutom det så var det bara vi. 14 mål framåt får man ju såklart vara nöjd med, sen finns det ju alltid saker att förbättra i själva spelet. Men vi fortsatte ändå mala på.

- Målskillnaden kan ju bli jätteviktig och det var nåt som tjejerna själva pushade för i paus. Vi är väl medvetna om hur viktig den kan bli.

Matchen slutade som sagt i seger 14-0.

Efter två matcher mot jumbon och nästjumbon i serien - är det en tuffare match som väntar i Division 1 Södra.

Om exakt vecka kommer toppkonkurrenten Eskilsminne IF på besök till Vångavallen. Avspark 14:00.

- Det gäller att förvalta det här försprånget vi har fått nu. Få till en bra träningsvecka och vara redo mot Eskilsminne på lördag, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Erika Nykjaer, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic.

Avbytare:

Ronja Andersson, Molly Froste, Rio Strand, Matilda Andersson, Ebba Wendt Lundgren, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-08-27
Kategori: A-lag