Fotograf: Björn Sandberg

Hemma mot Dalkurd FF vände herrarna och vann i Superettan på söndagseftermiddagen. Underläge 0-2 blev till 4-2.

En 4-2-match där Henry Offia hade stor show och bjöd publiken på två mål, där Mouhammed-Ali Dhaini och Nicolas Mortensen också målade.

- Fyra mål framåt, vinst med 4-2, onödig dramatik lite precis som vanligt. Vet inte om det är något med detta året - att det ska vara så underhållande som bara möjligt för publiken, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Det är en match som vi faktiskt har full kontroll i. Jag är lugn även när vi hamnar i underläget, för jag vet exakt vilka ytor det finns och vad gräset liksom kommer göra på dem över 90 minuter. Men det är ju så jäkla onödigt. En svag inledning, rent spelmässigt är vi med, men två situationer och två mål. Det är inte prickfritt där nere fortfarande, ett problem för oss såklart. Vill det sig illa så vinner man ju inte såna här matcher om man inte är prickfria.

Det började väl sådär för TFFs del, en straff till gästande Dalkurd redan efter 11 minuter, gjorde att det stod 0-1 i matchen.

Bara några minuter senare var Jesper Modig olycklig när han styrde ett inlägg förbi Andreas Larsen i TFF-målet.

Efter 0-2 kom vändningen och trots underläget kändes det lugnt i hemmalaget. En känsla av att det skulle lösa sig ändå.

När sedan Mouhammed-Ali Dhaini tryckte in en hörna och vrålade ut sin glädje på Vångavallen - ja då tände hela Vångavallen till.

- Vi är extremt tunga på fasta idag, känns som om vi hade kunnat göra fyra mål till på dem idag. Serven är helt perfekt, utom en svagare. Det är liv i bollarna, kontringar, etablerat spel - det mesta finns i anfallsspelet, säger Haynes.

- Jag tar med mig extremt mycket i vårt anfallspel, därför kände jag mig också lugn. Vi kommer äta oss in om vi bara fokuserar på rätt saker liksom.

Henry Offia hade sen stor show, där han först ordnade kvitteringen, sen var nära på att fixa en straff. Straffen uteblev - men direkt efter paus visade han vägen med en Petar Petrovic-lik situation. Där han dunkade upp ledningsmålet i nättaket.

- Offia gör en jättefin match, han får lite skit när han bränner. Men kollar man på utveckligen här så kanske folk skulle tagit det lite lugnare ibland. Han går helt enligt en fin trappa, kopplat till erfarenhet och hans ringa ålder.

- Vi får snart snart vara glada om vi får behålla honom - han är ett orosmoment som är bland det grövsta i denna serien. Idag prickade han rätt i sina avslut också. Allting sker i en hastighet som ingen annan hanterar. Tre man han snurrar bort på andra målet - sen ett Petar-avslut i nättaket. Vill hylla det idag, han är extremt viktig för oss och gör sjukt mycket i det defensiva spelet.

Nicolas Mortensen satte sedan spiken i kistan när han satte 4-2 från nära håll. Efteråt firades segern som alltid med True Blues och hemmapubliken.

- Kul att Nicolas gör mål också, Mohammed Saeid kommer in och tråcklar in bollen till honom. Viktigt för oss att han fortsätter göra mål.

- Sjukt imponerad av moralen. Att hämta upp underläget, det är något som är inbyggt i denna gruppen. En match är över 90 minuter plus tillägg, kör på liksom, det är det som gör att vi vinner också.

För första gången i år var Det Andreas Larsen som vaktade målet för Trelleborgs FF. De två baklängesmålen kunde han inte göra så mycket på, även om det var i det målet han räddade straffar i kvalet mot IF Brommapojkarna för något år sedan.

- Kul för Andreas att vi vinner denna matchen, speciellt efter inledningen. Han har ingen chans att göra något på en bra straff och självmålet är svårt att försvara. Bollen skulle ju bort tidigare.

- Vi har en bra konkurrenssituation på målvaktssida och Andreas är ett superproffs som stöttat Kasper. Idag blev det Andreas tur och Kasper visar exakt samma sak.

Det blev dramatiskt, men det blev ändå tre poäng. Seger 4-2 hemma mot Dalkurd FF, underhållningen kan man ju inte klaga på iallafall.

- Jag letar fortfarande i alla pärmar om hur vi ska stänga igen butiken tryggare och bättre. Tycker inte där är något fel på vår balans. Men vi är inte där alla gånger när Dalkurd spelar snabbt.

- En bra match som helhet. Metodiskt och bra, välförtjänta tre poäng. Men, det är ju också 3-2 och vad som helst kan slinka in. Det hade inte behövt vara så här dramatiskt, för vi är klart bättre än dem, klart bättre, avslutar Kristian Haynes.

Nästa match är borta mot Landskrona BoIS, nästa helg. Avsparken är 13:00 och True Blues anordnar gratis resa dit - läs mer om det här. Häng på, det blir kul! 

Startuppställning:

Andreas Larsen - Fritiof Björkén, Jesper Modig, Isak Jönsson, Bödvar Bödvarsson - Haris Brkic (ut 79), Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin (ut 94) - Johan Blomberg (ut 89), Nicolas Mortensen (ut 89), Henry Offia (ut 94).

Avbytare:

Kasper Kristensen, Anton Tideman (in 89), Mohammed Saeid (in 79), Lukas Minter Wettergren (in 94), Felix Hörberg, Othmane Salama (in 89), Abel Ogwuche (in 94).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-08-21
Kategori: A-lag