Fotograf: Björn Sandberg

Damerna bjöd på fin fredagsunderhållning när de besegrade FC Staffanstorp hemma på Vångavallen. Det blev en härlig seger, 6-0, där Elisa Lang Nilsson x2, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Tilde Olsson och Ebba Jahnfors stod för målen.

Det var egentligen aldrig något snack om saken att det var Trelleborgs FF som skulle gå segrande ur fredagens match, där andra halvlek var bättre än den första.

- Andra halvlek är jag riktigt nöjd med, första halvlek en liten besvikelse från vår sida, säger Hans Malmgren efter matchen.

Regnet låg i luften, men skulle faktiskt hålla sig undan hela matchen. Det gjorde också att några extra nyfikna åskådare tog plats på läktarna eller tältet bakom ena målet, för mat och dryck.

TFF-damerna fick inte riktigt igång tempot i första halvlek, men lyckades ändå ha en 2-0-ledning in i paus. Där målen gjordes av Viktoria Persson och Elisa Lang Nilsson.

- Vi gör en bättre andra halvlek än första, så är det. Första halvlek är vi för omständliga, för många touch och vi hittar inte in i ytan vi pratat om.

- Ytan mellan deras backlinje och mittfältare, där fanns yta och vi måste våga spela in där. När vi väl gör det och sen sätter tillbaks på rättvänd mittfältare så får vi också platsen att spela vidare. Snackade om det i veckan och rätt bra snurr på det på träningen - men idag så klaffade det inte riktigt i början.

I andra halvlek blev det lite bättre snurr, samtidigt som gästande FC Staffanstorp tröttnade rejält.

Tilde Olsson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson målade alla i andra halvlek. Det sista målet i matchen satte Ebba Jahnfors, som äntligen var tillbaka på Vångavallens närmast perfekta gräsmatta. Hon krönte en strålande insats med ett mål.

Gästande FC Staffanstorps bästa chans i matchen var en kanon i Erika Nykjaers ribba, men då hade TFF i princip redan vunnit.

- Alla hade ju samma åsikt i omklädningsrummet i paus vad vi skulle ut och göra i andra halvlek. Det var bara att ta det vidare, gå ut, just det här att vi hade färre antal tillslag och satte högre bolltempo - då löste det rätt mycket. Sen tröttnade motståndarna rejält, vilket vi visste att de skulle göra.

Tre säkra poäng i fredagens match, men redan på torsdagen var det lite glädje hos TFF-damerna. Detta när Älmhults IF besegrade tvåan i tabellen Eskilsminne IF. Delar av laget följde motståndarnas match efter torsdagens träning.

- Man följer det via en app, så stod det 1-1. Man hann tänka att; nu reder de ut det eller att tappar de två poäng är det också guld värt. Men när då Älmhult gjorde 2-1 - så var man ju rätt så lycklig, säger Malmgren.

Med Eskilsminnes förlust och Trelleborgs FF seger - så har damerna åter en fyrapoängsledning i tabellen. De båda lagen möts den 3 september på Vångavallen.

Innan dess ska dock TFF-damerna möta Lörby IF på bortaplan.

- Vi vet ju inte vad poängavståndet kommer bli, man ska inte heller glömma bort Södra Sandby - som ligger i bakvattnet och lurar. Vi ska inte ta ut något alls, men visst är det skönt med fyra poängs ledning i serien.

- Här är absolut inget att ta ut i förskott för att vi har fyra poäng tillgodo. Här gäller det nu att trumma på, sätta fler prestationer. Men det är alltid bekvämt med fyra poängs ledning och det tackar vi ju inte nej till. Betydligt skönare än att ligga fyra efter, avslutar Hans Malmgren med ett leende.

Du ser fullständig tabell för damerna här.

Nästa match är borta mot Lörby IF den 27 augusti - avspark 13:00.

Startuppställning:

Erika Nykjaer, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Eilsa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Alice Egner, Irmeli Jonsson, Minda Forsblom.

Avbytare:

Rio Strand, Johanna Persson, Jennifer Lilliehöök, Ellinor Lilja.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-08-19
Kategori: A-lag