Fotograf: Björn Sandberg

Man kan lugnt säga att det svängde om tisdagens match i Superettan borta mot Västerås SK. Det var egentligen ett enda långt målfyrverkeri - där matchen slutade 4-4.

Vid ställningen 4-4 hade annars de båda lagen lägen att avgöra, friläge för Västerås SK - stolpträff för Trelleborgs FF.

De fyra målen gjorde annars Simon Amin, Jesper Modig, Nicolas Mortensen och ett självmål.

- Ett mardrömsresultat för en tränare, visst fyra mål gjorda, men fyra mål insläppta också - tyder ju på att allt inte står helt rätt till. Vi får åka hem och analysera mer, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Det krävs lite för lite för att motståndarna ska göra mål på oss just nu. De måste få jobba mer för att få hål på oss. Men gör man fyra mål på bortaplan förväntar jag mig en seger med hem. 

- Det är ett annat VSK vi mötte nu än i våras ska man komma ihåg. De är bättre nu, har gjort några bra värvningar, svåra på sitt konstgräs - ett motstånd vi har all respekt för.

Redan efter några minuter spelade hade hemmalaget Västerås SK en boll i nät bakom Kasper Kristensen. Antagligen handlade det bara om någon centimeter, men det blev avvinkat för offside. Men offsidemålet var en liten smällare i det stora målfyrverkeriet som skulle komma sen.

Västerås SK tog ledningen tre gånger och gästande Trelleborgs FF kvitterade också tre gånger. Först genom Simon Amin, sedan Jesper Modig och Nicolas Mortensen.

- Vid första så tappar vi kontakt med deras centrala anfallare, han får nicka och ser ut som att Kasper missbedömer bollens bana lite.

- Andra målet de gör är mer en bra prestation - där avslutet är sjukt bra. Klart vi vill stoppa det i ett tidigare läge. Trean får curlas in bakom en skymd Kasper och stolpe in för VSK. Deras fjärde mål går de igenom centralt trots en fembackslinje - men där är fel i flera led vid det målet. Några av målen är för billiga - men samtidigt gör vi några billiga mål också, säger Haynes.

Liam Olausson blev inbytt i 72a minuten och bara några sekunder på plan sprang han sig fri. I duellen som uppstod med hemmalagets Ribeiro skadade han sig, men lyckades ändå göra så att Ribeiro gjorde självmål.

Några minuter senare, 78e, tvingades Liam byta igen på grund av skada.

Självmålet betydde också ledning för TFF, för första gången i matchen - en ledning som sedan landade i ett oavgjort resultat.

- Det är turbulent känslomässigt, från besvikelse, till glädje och sen besvikelse igen.

- Det är såklart sjukt starkt att komma tillbaka tre gånger, men vi ska inte behöva det. Det är inte bra att släppa in så mycket mål som vi gjort de senaste matcherna. På tok för mycket.

Ledningen skulle då inte hålla, utan Viktor Granath kvitterade matchen och gjorde med det hattrick.

I slutet hade då båda lagen chans till att avgöra, först friläge för VSK - sen stolpträff för TFF genom Fritiof Björkén. En målrik tillställning slutade 4-4.

- Vi reser härifrån med en poäng, vilket kan visa sig vara viktigt i slutet - men just nu känns det skit. Vi ville vinna. Just nu lite framåt och sen bakåt igen, hittar liksom inte riktigt någon stabilitet i det hela. Men är väl egentligen bara Halmstad som är stabila i denna serien. Men det är bara på det igen.

- Vi är väl medvetna om vad som krävs för att vara med i toppen hela vägen och jobbar på det varje dag. Vi har elva matcher kvar, nästa är på söndag mot Dalkurd FF - det är bara på det igen som sagt, avslutar Kristian Haynes.

Nästa match i Superettan är redan på söndag - hemma mot Dalkurd FF. Avspark 13:00 på Vångavallen.

Köp biljett till den matchen här.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Jesper Modig, Isak Jönsson, Bödvar Bödvarsson (ut 72) - Haris Brkic, Mouhammed-Ali Dhaini (ut 46), Simon Amin - Johan Blomberg (ut 72), Nicolas Mortensen (ut 83), Henry Offia.

Avbytare:

Andreas Larsen, Mikko Viitikko (in 83), Anton Tideman (in 72), Mohammed Saeid (in 46), Liam Olausson (in 72) (ut 78), Lukas Minter Wettergren, Othmane Salama (in 78).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-08-16
Kategori: A-lag