Fotograf: Björn Sandberg

På en av årets varmaste dagar åkte TFF-damerna till Laholm och Gränninge Park - för att spela match mot Laholms FK.

Matchen, som slutade 2-2, blev lika märklig och händelserik som det var varmt. TFF-damerna fick två spelare utvisade i matchen, först en märklig utvisning på målvakten Ronja Andersson i första halvlek. Sen fick Edina Filekovic sitt andra gula kort i 96e minuten.

Med en spelare mindre i hela andra halvlek var dock Trelleborgs FF ändå nära segern, för i den 83e minuten nickade Elisa Lang Nilsson in 2-1 till gästerna. Men, bara några minuter senare blev det kvitterat till 2-2.

- Även om det inte riktigt funkade fotbollsmässigt idag så kan vi absolut inte klaga på inställningen hos samtliga, säger Hans Malmgren efter matchen.

Trelleborgs FF tog ledningen i matchen i matchminut 21 genom Tilde Olsson. 0-1 på resultattavlan och gästerna borde kanske fått till något mål mer innan målvaktsutvisningen kom.

- De sjunker ner lågt och vi har för bråttom mot mål, istället för att jobba mer med våra omställningar, som vi är jättebra på. Jobba mer med instick, dessutom blir vi för låga med våra centrala mittfältare. Där vinner Laholm andrabollar och gör omställningar på oss istället.

- Helt klart missnöjd med första halvlek, på det sättet som vi genomförde den på. Tycker vi ska kunna kräva mer av oss själva.

Precis innan paus skulle det då bli stökigt för gästerna, med en märklig utvisning på TFF-målvakten Ronja Andersson. Eftersom det inte fanns någon reservmålvakt med i truppen - fick Irmeli Jonsson ta på sig målvaktshandskarna och ställa sig i kassen.

- Väldigt svårt att spela mot fjorton spelare, så kan vi väl säga, en horribel domarinsats. Jag vet inte hur han kan få det till en utvisning, det är en gåta, suckar Malmgren.

- Det blir ju kostsamt för vår del, spela 10 mot 11 i en stekande het gryta - det är inte lätt. En av få matcher vi bara har en målvakt och det är idag.

- Samtidigt så är vi för bekväma i första halvlek, sätter inte fart på varken fötter eller på boll. Vi gör det svårt för oss själva, där vi inte spelar tillräckligt kvickt och tar tillvara på möjligheterna som kan uppstå.

Ebba Jahnfors, som är tillbaka i Trelleborgs FF, hoppade in i paus. Kanske inte den comebacken man hoppats på. Men bidrog stort till att man faktiskt fick med sig en poäng från Laholm till slut.

Laholm kvitterade ungefär 20 minuter in i andra halvlek och 1-1 stod sig länge. Vid ställningen 1-1 fick Laholm en straff, som dock sköts över Irmeli Jonssons målställning.

- Andra halvlek blir ju konstig, med Irmeli Jonsson i mål som är utespelare. De trycker på och vi står upp rätt bra, vi skapar också chanser för att avgöra ändå. När då Elisa gör 2-1 till oss, ja, då var jag nästan 100% säker på att vi skulle ro hem det.

I den 83e minuten tog sen då TFF ledningen igen, genom Elisa Lang Nilsson. En stenhård nick från lagkaptenen upp i nättaket. Dock blev det snabbt kvitterat igen.

Efter 2-2 så tryckte TFF på, hade också några fina lägen, genom bland annat debuterande Rio Strand - som hade ett skott tätt ovanför mål.

I slutet blev en Laholmspelare skadad när alla byten var gjorda, därför blev det spel 10 mot 10 några minuter innan Edina Filekovic fick sitt andra gula kort.

- Vi strular vi till det och bjuder in dem i matchen, det blir liksom jobbigt. Saknar ju inte chanser sen för att avgöra matchen. Men, det är för kostsamt att tappa en målvakt och spela med en mindre i denna värmen.

2-2 borta mot Laholms FK. På fredag är det match igen för damerna - då hemma mot FC Staffanstorp, avspark 19:00.

Trelleborgs FF leder fortfarande Division 1 Södra Götaland, men tre poängs försprång är just nu nere på en.

- Nu har vi bjudit in de andra lagen, nu har vi en pinne tillgodo och kan bli oerhört viktig i slutändan. Gäller att kunna leverera när man möter lag som ser ’’enklare ut’’ på pappret. Det gäller att göra jobbet, det blir en viktig vecka här nu, där vi slickar såren lite - och går ut med huvudena högt mot FC Staffanstorp, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Ronja Andersson, Saga Ollerstam, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Ebba Jahnfors, Rio Strand, Ebba Wendt Lundgren, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-08-13
Kategori: A-lag