Fotograf: Björn Sandberg


Laholms FK väntar på bortaplan för damlaget under lördagen. Avspark sker klockan 14:00 på Glänninge Park.

Hans Malmgren om Laholms FK

Jag vill inte dra för stora liknelser mot Halmstad men även Laholm är ett tungt lag att möta som kämpar i 90 minuter. Sätter ofta hög press och är duktiga på fasta situationer så där får vi ha koll.

Det blev 4-0 på hemmaplan mot Laholm i april, vad krävs för att ta hand om samtliga poäng imorgon?

Som vanligt är det mycket upp till oss själva, alla kommer göra allt för att ta poäng eller vinna mot oss. Vi kan inte gå in i matchen och ta lätt på det, utan det gäller att vi har ett noggrant passningsspel och slår förbi deras förstapress jag nämnde tidigare.

Första målet alltid viktigt, känns som att det ofta sätter i tonen i matcherna.

Hur är status i laget?

Jennifer Wandt, Molly Froste och Hanna Bauer är inte tillgängliga för denna match, däremot så är Rio Strand redo för att vara med i sin första matchtrupp. Likaså är Ebba Jahnfors med.

I veckan har vi haft lite sjukdomar i laget men vi hoppas att det inte ska påverka den trupp vi tagit ut till morgondagens match.

MATCHINFORMATION

TID: Lördag 13 augusti, 14:00.

PLATS: Glänninge Park, Laholm

MATCHTRUPP: Erika Nykjaer, Ronja Andersson, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Rio Strand, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Ebba Wendt, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom

MOTSTÅNDARKOLL

Laholms FK ligger på åttonde plats i tabellen efter fyra vinster på 13 matcher. Målskillnaden är 23-29 och senast, som var före sommaruppehållet, vann man på hemmaplan mot Älmhults IF med 3-1.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-08-12
Kategori: A-lag